Netflix Oyun Alanında Geri Adım Attı; Stüdyosunu Kapatıyor

netflix oyunları

Netflix oyun alanında geri adım attı. Şirket, AAA oyunlar geliştirmesi için kurduğu ve önemli isimleri topladığı stüdyosunu kapatma kararı aldı.

Son dönemde oyun tarafında çok daha dikkat çekici işlere imza atan Netflix, önümüzdeki yıllarda bu alanda daha da etkili hale getirmek için pek çok önemli adım attı. Oyun dünyasında başarı kazanmış isimleri bünyesine katan şirket, ilk AAA  oyununu geliştirmek için özel bir stüdyo kurdu. Bu stüdyo için dikkat çekici bir ekip toplandı. Bu stüdyonun amacı, sadece Netflix’te değil, farklı platformlarda da yayınlanacak AAA (Oyun dünyasında büyük bütçeli, dev oyunlar AAA oyunlar olarak sınıflandırılıyor) bir oyun geliştirmekti. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi. Büyük umutlarla kurulan bu stüdyo, daha ilk oyununu bile geliştiremeden kapatılıyor.

Netflix oyun tarafında bugüne kadar attığı belki de en dikkat çekici adım olan bu stüdyodan kısa sürede vazgeçti ve stüdyoyu kapatma kararı aldı. Bu stüdyonun üzerinde çalıştığı AAA Netflix oyununun da rafa kaldırıldığı düşünülüyor.

Netflix Reklamlı Paket

Netflix tarafından kapatılan bu stüdyoda, daha önce Halo, Overwatch, God of War gibi serilerde görev almış isimler yer alıyordu. Bu stüdyonun başına geçmesi içinse Overwatch serisi için önemli bir isim olan Chacko Sonny ile anlaşılmıştı. Daha sonra Sonny’ye, Halo serisinin başındaki isim olan Joseph Staten da katıldı. Ancak bu iki önemli ismin varlığına rağmen bu stüdyonun ömrü sadece iki yıl oldu. Netflix sadece stüdyoyu kapatmakla kalmadı, bu isimlerle de yollarını ayırdı. Görünen o ki Netflix oyun tarafında daha küçük yapımlarla yoluna devam edecek.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor