Netflix, God of War’ın sanat yönetmenini transfer etti

God of War Ragnarok

Netflix ilk AAA oyunu için etkileyici bir ekibi bir araya getiriyor. Şirket son olarak da God of War serisinin sanat yönetmenini transfer etti.

Dijital platformuyla yüz milyonlarca kullanıcıya ulaşan Netflix, bir süredir oyun alanında da faaliyet gösteriyor. İlk oyununu 2021 yılında yayınlayan şirket o günden bu yana çok sayıda oyunu platformuna eklemiş olsa da şu ana kadar oyun alanında çok da ektisini hissettiremedi. Çünkü şirket şu ana kadar daha çok mobil oyun benzeri ufak yapımlarla bu alanda varlık gösterdi. Ancak bu durum çok yakında değişecek.

Şirketin ilk AAA oyunu üzerinde çalışmaya başladığı bir süredir biliniyor. Bildiğiniz gibi oyun dünyasında AAA sıfatı büyük bütçeli, prodüksiyon kalitesi yüksek oyunları tanımlamak için kullanılıyor. God of War, Halo, The Witcher gibi oyunlar AAA oyunlar olarak sınıflandırılıyor. Yani anlayacağınız Netflix de bu ölçekte bir oyun hazırlıyor. Bu alandaki ilk girişiminin başarıya ulaşması için hiçbir masraftan kaçınmayan şirket, ilk AAA oyunu için etkileyici bir ekibi bir araya getiriyor.

netflix oyunları

Hatırlarsanız Netflix ilk AAA oyununu hazırlaması için Halo serisinin önemli isimlerinden Joseph Staten ile anlaşmıştı. Bugün Staten’a önemli bir isim daha katıldı. God of War oyunlarının sanat yönetmeni olan Raf Grassetti, bugün Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak Staten ile birlikte Netflix’in ilk AAA oyunu üzerinde çalışacağını duyurdu.

2013 yılında Sony Santa Monica stüdyosuna katılan Raf Grasseti, 2018’de çıkan God of War oyununun sanat ekibinde önemli bir rol üstlenmiş, devam oyunu olan God of War Ragnarok’ta ise sanat yönetmeni olarak bu ekibin başında yer almıştı.

Joseph Staten ve Raf Grassetti’nin yanı sıra Gears of War ve Overwatch gibi serilerde önemli roller üstlenmiş başka isimler de yapım ekibinde yer alıyor. Bu ekibin nasıl bir iş ortaya çıkaracağını bekleyip göreceğiz. Ancak bir araya getirilen ekip oyun severleri heyecanlandırmaya yetecek kadar güçlü görünüyor.

PlayStation Plus’tan NBA 2K23 bombası