Embracer Group’tan Şok Eden Karar

Embracer Group

Stüdyoları kapatma ve işten çıkarmalarla gündeme gelen Embracer Group dikkat çekici bir karara imza attı ve satışları iptal etti.

Embracer Group geçtiğimiz mart ayında Saber Interactive’i 247 milyon dolara Beacon Interactive’e sattı. Satışın gerçekleştiği dönemde Saber’ın CEO’su olan Matthew Karch, Metro’nun yapımcısı 4A Games ve Pinpall’un geliştiricisi Zen Studios’u da yanında götürmeye karar verdiğini belirtmişti. Ancak Embracer yeni yaptığı açıklamada 4A Games ve Zen Studios satışlarının iptal edildiğini ve yine kendilerine bağlı kalacaklarını duyurdu. Embracer’ın kurucusu ve CEO’su Lars Wingefors konuyla ilgili olarak, “Bu işlemin sonuçlanmasından memnunuz. 4A Games ve Zen Studios’u, harika ve deneyimli ekipleriyle birlikte bünyemizde görmekten mutluyuz. Devam eden yolculuğumuzda önemli yapı taşları olacaklar” dedi.

Lars Wingefors bununla birlikte 4A’nın şu anda geliştirmekte olduğu iki tane AAA oyun projesi olduğunu ve stüdyonun bu oyunları duyurmasını dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.

Embracer Group

İsveç merkezli Embracer Group önceki yıllarda oyun dünyasında daha etkili olmak ve pazarda yükselmek için çılgın bir satın alma sürecine girişti. Birçok stüdyoyu da bünyesine kattı. Fakat işler beklendiği gibi gitmedi. 2 milyar dolarlık büyük bir yatırımın da başarısız olmasından sonra firma binlerce kişiyi işten çıkardı ve bazı stüdyoları kapattı. Ayrıca iki yıldır geliştirilmekte olan yeni Deus Ex oyununu iptal etti ve Eidos Montreal’den birçok personelle yollarını ayırdı.

Embracer’a bağlı Volition stüdyosu da geçtiğimiz sene sonunda kepenkleri indirdi. Volition daha çok Saints Row ile tanınsa da, Red Faction serisini de geliştirmişti. Descent, FreeSpace gibi klasiklerin arkasında da bulunan stüdyo 1993’te kurulmuş, 30 yıllık bir isimdi. Red Faction ve Saints Row’un isim hakları Embracer’da bulunuyor. Bu iki serinin ne olacağı belli değil. Fakat farklı bir stüdyo tarafından yeni oyunlar geliştirilebilir.

iPhone 16 Serisi Ön Siparişe Açıldı