Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor

huawei mate xt

İki kez katlanabilen, üç kanatlı telefonların sayısı artıyor. Xiaomi’den sonra Samsung da Huawei Mate XT’ye rakip olacak bir telefon hazırlıyor.

Geçtiğimiz ay akıllı telefon pazarında son derece önemli bir gelişme yaşandı. Huawei, üç kanatlı ilk katlanabilir telefonu olan Huawei Mate XT’yi resmi olarak tanıttı. Böylece akıllı telefon pazarında yeni bir dönem açılmış oldu. Çünkü Mate XT ile birlikte iki kez katlanabilen ekranlara sahip ilk telefon kullanıcılarla buluşmuş oldu. Üstelik gelen son haberlere bakılırsa yakında bunlara yenilere de katılacak.

Bildiğiniz gibi Huawei Mate XT’nin tanıtımından kısa süre sonra, Xiaomi’nin de benzer bir telefon üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Şimdi onlara Samsung’u da ekleyebiliriz. Çünkü Xiaomi gibi Samsung da Huawei Mate XT’ye rakip olacak, iki kez katlanabilen bir telefon hazırlıyor.

Huawei Mate XT Ultimate tri fold vs Pixel 9 Pro Fold vs Samsung Galaxy Z Fold6

Güney Kore basınında yer alan bilgilere göre Samsung, iki kez katlanabilen ilk telefonunu 2025’te çıkarabilir. Şirketin bu teknolojiye halihazırda sahip olduğu, üretim tesislerinin de bu yeni nesil telefonun üretimine başlamak için hazırlıklarını tamamladıkları söyleniyor. Yani Samsung istediği zaman bu telefonun seri üretimine başlayabilir. Mate XT büyük ilgi gördüğü için şirketin bu projeye yeşil ışık yakması bekleniyor.

Öte yandan şirketin mevcut katlanabilir telefonlarına olan ilgi de azalıyor. Çünkü katlanabilir OLED ekranları için verilen siparişlerde yüzde 10’luk bir düşüş söz konusu. Bu da şirketin bu telefonların üretimini yavaşlattığı anlamına geliyor. Şimdi iki kez katlanabilen bir telefonun çıkarılması, yavaşlayan satışların yeniden momentum kazanmasını sağlayabilir.

OnePlus 13’ün Resmi Tanıtım Görselleri Paylaşıldı