Samsung Galaxy S25 Serisinde Exynos Çipler Kullanılmayacak

Samsung Galaxy S25+

Samsung Galaxy S25 serisinin tamamı Snapdragon yonga setleriyle geliyor. Samsung, Exynos yonga setleri konusunda geri adım attı.

Samsung Galaxy S25 serisi bugüne kadar pek çok sızıntıya konu oldu. Bu sayede telefonun teknik özellikleri hakkında pek çok detay ortaya çıktı. Ancak tüm bu sızıntılara rağmen Galaxy S25 serisindeki telefonların hangi yonga setlerini kullanacakları bir türlü netlik kazanmadı. Çünkü Samsung henüz net bir karara varmamıştı. Şirket Qualcomm’un Snapdragon yonga setlerini kullanmakla, kendi geliştirdiği Exynos yonga setlerini kullanmak arasında kalmıştı. Gelen bilgilerde, telefonların, özellikle de standart ve Plus modelinin bazı pazarlara Snapdragon’la, bazılarına ise Exynos’la gönderebileceği söyleniyordu. Ancak öyle olmadı. Samsung, günün sonunda tercihini Snapdragon yonga setlerinden yana kullandı.

Samsung Galaxy S25

Gelen son bilgilere göre, Samsung Galaxy S25 serisindeki tüm modeller Snapdragon 8 Elite yonga setiyle gelecek. Üstelik bu durum tüm pazarlar için geçerli olacak. Çünkü Samsung, Exynos yonga setlerinden bir süre umudu kesmiş durumda. Exynos 2500’ün geliştirme aşamasında ortaya çıkan sonuçtan memnun olmayan şirket, 2027’de çıkaracağı Galaxy S27 serisine kadar Exynos yonga setlerini kullanmama kararı aldı. Nitekim şirketin bu süreçte yeni bir Exynos yonga seti çıkarması da beklenmiyor. 2027’ye kadar yeni nesil bir Exynos yonga seti hazırlanacak ve Galaxy S serisi de bu yeni yonga setiyle birlikte Exynos’a dönecek.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor