Microsoft Üç Oyun Stüdyosunu Birden Kapatıyor

Microsoft oyun stüdyoları

Son dönemde oyun dünyasında önemli adımlar atan Microsoft, bu kez geri adım attı. Şirket üç oyun stüdyosunu birden kapatma kararı aldı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, son dönemde oyun dünyasında önemli hamleler yapıyordu. Xbox konsollarının yanı sıra Xbox Game Pass servisiyle de bu alanda etkili olan şirket, özellikle Blizzard Activision’u satın alarak önemli bir adım attı. Bu yüzden şirketin önümüzdeki dönemde oyun dünyasında daha çok başarılarıyla gündeme geleceği düşünülüyordu. Ancak öyle olmadı. Aksine Microsoft bugün kapattığı oyun stüdyolarıyla gündemde.

Amerikalı teknoloji devi, bünyesinde barındırdığı Bethesda’ya bağlı üç oyun stüdyosunu birden kapatma kararı aldı. Şirketin kapatacağı bu üç oyun stüdyosu, Hi-Fi Rush’ı yapan Tango Gameworks, Redfall’u yapan Arkane Austin ve Mighty Doom’u yapan Alpha Dog Studios olacak. Öte yandan dördüncü bir stüdyo da tamamen boşaltılacak. Roundhouse Games adlı bu stüdyonun tüm çalışanları başka ekiplere dağıtılacak.

Redfall

Üç stüdyoyu birden kapatma kararını çalışanlarıyla paylaşan Xbox Game Studios Başkanı Matt Booty, büyük etki yaratan oyunlara odaklanmak için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Her üç stüdyo da kapatma kararını sosyal medya hesapları üzerinden doğruladı. Ancak kapatma kararına dair bir yorumda bulunmadı.

Bu karar yüzünden kaç kişinin işinden olduğu bilinmiyor. Ama yüzlerce kişi olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz yıl 10 bin kişinin işten çıkarıldığı oyun dünyası, bu yıl daha şimdiden bu rakama ulaşmış durumda. Görünen o ki 2024 oyun dünyası için kolay geçmeyecek.

vivo X100 Ultra ve X100s’in Çıkış Tarihleri Belli Oldu