Samsung Daha Düşük Maliyetli Bir Fold Modeli Çıkarmaktan Vazgeçti

Samsung katlanabilir telefon

Galaxy Z Fold’un daha düşük maliyetli bir versiyonunu çıkarmayı planlayan Samsung, istediği gibi sonuç alamayınca bu planını rafa kaldırdı.

Söz konusu katlanabilir telefonlar olduğunda piyasadaki en güçlü şirketlerden biri olan Samsung, bu hafta katlanabilir telefonlarına bir yenisini daha ekledi. Temmuz ayında çıkan Galaxy Z Fold6’nın yeni bir versiyonu olan Galaxy Z Fold Special Edition, bu hafta resmi olarak tanıtıldı.

Aslında şirketin Fold serisine dair planları bundan ibaret değildi. Şirket, Galaxy Z Fold Special Edition’ı çıkardıktan sonra bir de daha düşük maliyetli bir Fold modeli çıkarmayı planlıyordu. Ancak gelen son haberler Samsung’un bu planını hayata geçirmeyeceğini gösteriyor.

Galaxy Z Fold 6 Slim 2

Doğrudan şirket içinden bir yöneticiden alınan bilgilere göre, Güney Koreli teknoloji devi daha düşük maliyetli bir Z Fold modeli çıkarmayı planlamıyor. Böylece bir Galaxy Z Fold FE modeli görmeyi umanların beklentileri de boşa çıkmış oldu.

Şirketin bu planından neden vazgeçtiği bilinmiyor. Ancak gelen söylentilere göre, üretimi gerçekleştirilen ilk Galaxy Z Fold6 FE modelleri istendiği gibi olmamış. Daha düşük maliyete üretilen bu modeller, diğer markaların aynı fiyat aralığındaki modelleri kadar ince ya da hafif değilmiş. Hal böyleyken rakiplerinin gerisinde kalacağına inanan Samsung, bu yüzden düşük maliyetli bir Fold modeli çıkarmaktan vazgeçmiş. En azından kulislerde konuşulan söylentiler bu yönde. Sebebi ne olursa olsun, günün sonunda sonuç değişmiyor. Şirket, düşük maliyetli bir Fold modeli çıkarmayacak.

Samsung da İki Kez Katlanabilen Bir Telefon Hazırlıyor