Atari, System Shock’un yaratıcısını bünyesine kattı

System Shock

Oyun dünyasında yeniden varlık göstermeyi amaçlayan Atari, System Shock gibi klasik oyunları yenileyen şirket olarak tanınan Nightdive Studios’u bünyesine kattı.

Bir dönem video oyun dünyasının zirvesinde yer alan Atari, artık eski günlerinden çok uzakta. Şirket, yıllar içinde pek çok farklı şemsiye şirket arasında el değiştirmiş ve farklı alanlarda şansını deneyip başarısız olmuş olsa da bir şekilde ayakta kalmayı başardı. Şimdi oyun dünyasına geri dönerek yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor. Özellikle klasik oyunlara odaklanarak oyun pazarında yeniden varlık göstermeyi amaçlayan şirket, bu hafta önemli bir anlaşmaya imza attı. Şirket, Nightdive Studios’u bünyesine katmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Atari’nin yaklaşık 10 milyon dolarlık bir anlaşmayla bünyesine kattığı Nightdive Studios, System Shock yeniden yapımının arkasındaki oyun stüdyosu olarak tanınıyor. Atari bu anlaşma sayesinde hem klasik oyun kütüphanesini daha da genişletecek hem de Nightdive Studios’un teknolojilerini ve yayın ekibini kullanarak retro-oyun alanındaki faaliyetlerini destekleyecek.

Atari

Oyun dünyasının zirvesindeki standartlar göz önüne alındığında nispeten ufak bir anlaşma olan System Shock satın alımının önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor. Çünkü Microsoft’un Activison Blizzard satın alımı gibi dev anlaşmaların aksine bu tarz anlaşmaların çok daha kısa süreli bir denetimden geçmesi yeterli oluyor.

Nightdive Studios’un System Shock dışında en dikkat çekici projesi KEX oyun motoru. Bu oyun motoru, stüdyonun eski oyunları alıp, bugün PC oyunlarında oynanacak retro oyunlar haline getirmesini sağlıyor. Stüdyo daha önce Quake ve Blade Runner gibi klasik oyunları KEX motoruyla yeniden elden geçirerek oyun severlerle buluşturmuştu.

Elon Musk, OpenAI’ı ele geçirmeye çalışmış