Netflix Dragon’s Lair oyununu film yapacak

netflix dragons lair

Coronavirüsü pandemisi nedeniyle dünya evine kapanmış Netflix üzerinden dizi seyretmeye odaklanmışken, online dizi/film platformu yeni filmlerin hazırlığını yapıyor.

Netflix Dragon’s Lair oyununu sinema filmine çevirmek için düğmeye bastı. Filmde başrolü ise son dönemlerin popüler oyuncularından, Ryan Reynolds oynayacak.

Netflix Dragon’s Lair ismini yeniden parlatacak

İlk kez 1983 yılında piyasaya çıkan Dragon’s Lair video oyunu, bir prensesi kötü kalpli bir ejderhanın elinden kurtarmaya çalışan bir şovalyenin komik öyküsünü anlatıyordu. Oyun, şımarık prensesler, şaplak şovlayeler, komik yan karakterlerle doluydu. 80’li yıllar ve sonrasında, klasik prenses öyküleriyle alay eden bir yapım olarak beğeni toplamıştı.

Dragon’s Lair video oyunu geçmişte de daha önce sinema filmine dönüştürülmek istenmişti. Ancak sinema filmi yerine çizgi filmler olarak karşımıza çıkmıştı. Hollywood’un, video oyunlarını sinema filmine çevirmekte başarısız olduğu bilindiğinden, yapımcılar şöhreti büyük oranda 80’lerde kalan bir oyun için riske girmek istemiyordu.

Türkiye koronavirüs haritası kullanıma sunuldu!

Netflix’in yapımının, Ryan Reynolds’un oyunculuğu ile de bu kez Dragon’s Lair’e hak ettiği başarıyı sağlayabileceği düşünülüyor. Netflix’in seyirci kitlesinin profilinin video oyunlarına ilgi gösteren kitleyle uyuşması da yapımın ayırca avantajı olabilir.

Dragon’s Lair’in en sonu oyunu, 18 sene önce, 2002 yılında 3 boyutlu grafiklerle piyasaya çıkmıştı. Ancak 2D çizgi film grafikleriyle sevilen oyunun 3D’ye çevrilmesi tepki çekmişti. Şimdi ise öykünün gerçek aktörlerle ekrana yansıyacak olması nasıl tepki alacak, bilinmiyor. Ancak Ryan Reynolds’un karikatürize karakterleri canlandırmakta başarılı olduğu biliniyor.

netflix dragons lair