Dragon’s Dogma 2’de Morg Var

dd2

Dragon’s Dogma 2’le ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Yapımcılar verdikleri bir röportajda oyunda morg sistemi olduğunu açıkladı.

4Gamer, Dragon’s Dogma 2‘nin yapımcıları Yoshiaki Hirabayashi ve Hideaki Itsuno ile röportaj gerçekleştirdi. Her iki isim devam oyunu hakkında bazı bilgiler paylaştı. Hirabayashi ve Itsuno’nun açıklamalarına göre DD2’de ölen NPC’ler yeniden spawn olmayacak yani tekrar canlanmayacak. Bunun yerine morga gönderilecekler. Oyuncular da morga giderek ölen NPC’leri yeniden canlandırabilecek. Eğer NPC’ler oyun içindeki zaman dilimiyle birkaç gün içinde morgda canlandırılmazsa kalıcı şekilde ölecekler.

Dragon's Dogma 2

DD2’nin bu özelliği oyuncuları ikiye böldü ve tartışmalara neden oldu. Bir kısım oyuncular morg ve yeniden canlandırma sisteminin kullanıcıları soğutacağını ve zaman kaybı olduğunu belirtirken, bir kısım ise oyun içeriğinin bu şekilde daha iyi olacağını savunuyor.

Dragon's Dogma 2

Bununla birlikte Hideaki Itsuno, Twitter ya da yeni adıyla X’te yaptığı paylaşımda oyunda FPS sınırı bulunmadığını ve yapımın değişken FPS hızına (VFR) desteğine sahip olacağını doğruladı. Itsuno bu özelliklerin tüm platformlar için mevcut olup olmadığını belirtmedi, ancak takipçilerinden birinin sınırsız FPS ve VFR’nin konsol sürümlerine gelip gelmeyeceğine yönelik sorusunu beğendi. Bu beğeni bahsedilen FPS özelliklerinin tüm platformlarda yer aldığı yorumlarına neden oldu. DD2, 22 Mart’ta PC, PS5, Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek.

Apple’ın Katlanabilir Ekranlı İlk Cihazı MacBook Olacak