Netflix oynatma hızı için kontrol düğmesi açıyor

netflix oynatma hızı

Netflix kullanıcıları film ve dizileri istedikleri hızda oynatamama konusunda şikayetlerde bulunuyordu ve popüler yayıncı kuruluş bu soruna çözüm bulacağına söz vermişti.

Nihayet Netflix oynatma hızı için kontrol düğmesini Android uygulamasında hizmete açtı. Peki neden böyle bir değişiklik yapıldı?

Netflix oynatma hızı daha önce kavgaya neden olmuştu

Bir kaç hafta içinde tüm Android kullanıcılarına ulaşacak olan oynatma hızı kontrol düğmesi ile kullanıcılar 1.5, 1.25, 0.75 veya 0.5 hız çarpanlarıyla videoları oynatabilecekler. Benzer hız kontrolü YouTube ve Udemy gibi video servislerinde de bulunuyor ve çok yoğun olarak kullanılıyor. İnsanlar çoğu zaman, bir videoyu uzun uzun seyretmek yerine ne anlattığını dinlemek için, hızlandırılmış olarak çalmak isteyebiliyorlar.

Yeni hız kontrolü özelliği yakında iOS uygulamasına ve Web player üzerinde de yayına girecek. Şimdilik sadece Android kullanıcıları yeni özellikten faydalanabilecek.

netflix oynatma hızı

Ancak, sinema ve dizi yapımcıları, hız kontrol özelliğinden nefret ediyorlar. Ünlü sinema yapımcıları 9 ay önce Netflix’te hız kontrol özelliğini görmek istemediklerini belirtmişlerdi. Bunun, yaptıkları film ve dizilere saygısızlık olacağını savunan yapımcılar, seyircilerin tüm filmleri orijinal hızında seyretmesini istiyor. Ancak elbette parayı veren seyirciler, sinema yapımcılarının istediklerini umursamıyor ve düdüğü kendi istedikleri gibi çalmak istiyorlar. Netflix de 9 ay sonra fikrini değiştirip, parayı ödeyenlerden yana kararını değiştirmiş görünüyor.

Rover Mars’ta hayat izi aramaya çıktı

Bu yeni özellik sayesinde, Netflix’te özellikle belgesel izleme oranında büyük artış yaşanması da bekleniyor. Zira izleyiciler, belgeselleri uzun uzun seyretmek yerine, başka bir işle uğraşırken “dinlemek” şekilde tüketmek isteyebiliyorlar. Ya da bir otobüs yolculuğu sırasında, hızlandırılmış şekilde “dinlemeyi” tercih edebiliyorlar.