Ve Netflix 200 milyon dolarlık film yapıyor

netflix 200 milyon dolar

Sinema endüstrisinin büyük tepkisiyle karşılaşan, sinema salonlarını boşaltan Netflix, sonunda dev sinema filmi bütçelerine ulaşmaya başladı.

Bugüne kadar “düşük bütçeli” ve genellikle hayal kırıklığı yaratan orijinal yapımlarıyla tepki toplayan Netflix 200 milyon dolar bütçeyle bir film çekeceğini duyurdu.

Netflix 200 milyon dolar karşılığında ne alacak?

The Gray Man ismini taşıyacak olan fimin yönetmeni ise Avengers: Endgame filminin yönetmenleri, Joe ve Anthony Russo olacak. Filmin başrollerinde ise ünlü Hollywood aktörleri Ryan Gosling ve Chris Evans yer alacak.

Peki, Netflix bir filme 200 milyon dolar gömdükten sonra, filmin gösteriminden bu maliyeti çıkarabilecek mi? Her ay milyarlarca dolar abonelik ücreti tahsil eden Netflix için, 200 milyon dolara bir film yaptırmak büyük bir masraf değil. Ancak Netflix bugüne kadar içerik saysını çok tutma politikası izliyordu. Bu nedenle, Netflix’in her yapım için bu kadar büyük bütçeler ayırması şimdilik imkansız görünüyor.

netflix 200 milyon dolar

Fakat, bir film için 200 milyon dolar bütçe ayrılması, Netflix’in TV ve sinema piyasasındaki en büyük oyuncu olmak ve rakiplerini nefessiz bırakmak için kararlı olduğunu gösteriyor. Bu yıl, Amazon da, kendi film ve dizi servisi Amazon Prime için, Hollywood’un en pahalı aktörlerinden Tom Hanks’ın başrolünde olduğu, İkinci Dünya Savaşı deniz/denizaltı çatışmaları konulu bir film çekmişti. Netflix’in ayrıca, en büyük rakibinin bu hamlesine karşılık vererek geride kalmak istemediği düşünülüyor.

Rus hackerlar Coronavirüs aşısının peşine düştü

Peki bu filmler, sinema salonlarında gösterilecek mi? Bu sorunun cevabı da elbette hayır. Artık ünlü oyuncular, ünlü yönetmenler, dev yapım stüdyoları, sinema salonları için değil de, Netflix, Amazon, Disney kanalları gibi, stream platformları için çalışmaya yoğunlaşacak gibi görünüyor. Diğer bir deyişle, güle güle patlamış mısırlı sinema salonu geleneği.