NASA Ay yüzeyine teleskop kuracak

Yeni uzay teknolojileri NASA

Uzun bir süredir çalışmalarını devam ettiren NASA ay yüzeyine teleskop kurmak için hazırlanıyor. Kuruluşun dünyaya gelen sinyallerden bazılarını algılamakta güçlük çekmesi bunu yapmasına neden oldu.

Bildiğiniz üzere Ay yüzeyine gelen radyoaktif sinyaller ne yazık ki dünya yüzeyine pek gelmiyor. Özellikle de atmosfer gibi bir tabakanın engelleyici rol oynaması burada son derece önemli. Şimdi ise NASA ay yüzeyine gelen radyoaktif maddelerin peşine düştü. Bu tür sinyaller sayesinde uzayda yaşam olup olmadığı ile ilgili detaylara bakılacak.

NASA ay yüzeyini kontrol edecek

Ay Krateri Radyo Teleskobu (LCRT) ismi verilen bir proje, NASA’nın Yenilikçi Gelişmiş Kavramlar Programı’na (NIAC) eklendi. Böylece projenin gerçekleştirilmesi neredeyse kesin gibi bir noktaya ulaştı.

NASA Ay Görevi için yeni

Konuyla ilgili merak içerisinde beklenen en önemli detaylardan birisi de bu teleskobun nereye kurulacağıydı. Yapılan çalışmalar sonucunda; Ay Krateri Radyo Teleskobu (LCRT), Ay’ın karanlık yüzü olarak bilinen Ay’ın Dünya’dan uzak olan bölümündeki büyük bir kratere kurulması planlanıyordu.

Microsoft Coronavirus için harita geliştirdi

NASA tarafından yapılan açıklamalarda bu teleskop türünün çok ciddi bir katkısı olacağı söyleniyor. Özellikle de ötegezegenlerden gelen sinyallerin algılanması burada yer alan teleskop sayesinde çok daha kolay hale gelecek. Kuruluş bu projeyi önümüzdeki yıl içerisinde başlatmayı düşünüyor. Sizce NASA tarafından geliştirilecek bu proje önemli katkılarda bulunabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.