Beverly Hills Cop 4 Netflix için hazırlanıyor

beverly hills cop

80’lerin popüler sinema filmi serisi Beverly Hills Cop, Netflix ile yeniden hayata dönüyor. İlk kez 1984 yılında çekilen filmin ikincisi 1987 ve sonuncusu da 1994 yılında beyaz perdeye ulaşmıştı.

Eddie Murphy tarafından canlandırılan zengin ve şımarık bir Hollywood polisinin komik maceralarını anlatan filmin dördüncüsü için 2016’da da bir çalışma yapılmıştı.

Beverly Hills Cop efsanesi devam mı edecek, fiyasko mu olacak?

Ancak sosyal medya ile büyüyen yeni neslin Eddie Murphy’i çok da hatırlamadığı ve “Beverly Hills Cop” serisinden çok da haberdar olmadığı anlaşılmış, film iptal edilmişti.

Netflix şimdi bu riski üzerine alarak film serisini yeniden hayata geçiriyor. Eddie Murphy’nin canlandıracağı şımarık ve hazır cevap polis dedektifi Axel Foley’in maceralarını ekrana taşıyacak olan Netflix, ilgi görmesi halinde serinin devamını da getirebilir.

Öte yandan uzun zamandır sinemada görülmeyen 58 yaşındaki Eddie Murphy, geçtiğimiz yıl Netflix ile geri dönmüştü. “Dolemite Is My Name” isimli filmdeki performansla çok büyük beğeni toplamıştı. Bu başarısı da aktöre şöhretini kazandıran Axel Foley karakterinin geri dönmesindeki en büyük etken oldu.

Beverly Hills Cop filmini tam hatırlamayanlar için küçük bir hatırlatma da yapalım. 1984 yılında vizyona giren sinema filmi çok büyük gişe başarısı yakalamıştı. Filmin müzikleri de hit olmuştu. Harold Faltermeyer tarafından bestelenen tema müzikleri 1985 yılında hit listesine girmiş, 20 sene sonra şarkının cover’ı yapıldığında, o versiyonu da ilk 10’da yer almıştı.

Instagram beğeni sayısı tarih oldu!

Yapımcılar ilk üç filmden toplam 735 milyon dolarlık, o dönemin sinema sektörü için efsanevi bir gelir elde etmişlerdi.

Bakalım dördüncü film, serinin enerjisini dijital platformlara taşımayı başarabilecek mi yoksa Edie Murphy’nin efsanevi karakteri, sadece beyaz perdede hatırlanan bir anı olarak mı kalacak?

beverly hills cop