Netflix beş filmini birden erteledi

Netflix filmi Damsel

Hollywood’da dengeleri alt üst eden grevler Netflix’in de planlarını bozdu. Şirket bu yıl yayınlamayı planladığı beş filmi birden erteledi.

Senarist grevi yüzünden halihazırda zorlu bir süreçten geçen Hollywood, oyuncuların da greve gitmesiyle birlikte bir anda iyiden iyiye karıştı. Oyuncuların yokluğunda geçici olarak kepenk kapatmak zorunda kalan stüdyolar, ne zaman çözüleceği belli olmayan bu grevler yüzünden gelecek planlarını da revize etmek zorunda kalıyor. Hazırlık aşamasındaki projeleri sekteye uğrayan stüdyolar, bu gecikmenin yaratacağı boşluğu biraz olsun doldurabilmek için bu yıl çıkması beklenen bazı filmleri daha geç tarihlere erteliyor.

Öte yandan oyuncuların grev kuralları sebebiyle filmlerin tanıtımını yapamayacak olmaları da stüdyoların filmlerini yayınlamasının önüne geçiyor. Oyuncuların yer almadığı bir tanıtım kampanyasının zayıf kalacağının farkında olan stüdyolar, bu yüzden özellikle yıldız isimlerin yer aldığı projeleri grev bitene kadar yayınlamak istemiyor. Üstelik bu durum sadece sinema filmleri için de geçerli değil. Netflix de yaşanan bu grevler yüzünden çok sayıda projesini ertelemek zorunda kalıyor.

a family affair

Nitekim Netflix bu hafta bir açıklama yaparak bu yıl yayınlanması planlanan beş orijinal filmini önümüzdeki yıla ertelediğini duyurdu. Netflix tarafından 2024’e ertelenen bu beş film A Family Affair, Damsel, Players, Shirley ve Spaceman oldu.

Nicole Kidman, Zac Efron ve Joey King gibi isimlerin rol aldığı bir romantik komedi olan A Family Affair’in 17 Kasım’da yayınlanması bekleniyordu. Stranger Things’in yıldızı Millie Bobby Brown’ın başrolünü üstlendiği Damsel ise 13 Ekim’de yayınlanacaktı. Adam Sandler’ın Spaceman’i ile Players ve Shirley için henüz yayın tarihi açıklanmamıştı ama bu filmlerin de yıl bitmeden çıkacağı duyurulmuştu. Şimdi bu beş film de 2024’e kaldı.

iPhone 15 serisinin tanıtım tarihi netlik kazanıyor