iPhone 15’in tahmini tanıtım ve çıkış tarihi

apple

iPhone 15 serisi ne zaman tanıtılacak? Ne zaman satışa sunulacak? Apple ne yapmayı planlıyor? Bu sorulara cevap olabilecek bazı tahminler var. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Mark Gurman, iPhone 15 ailesinin 12 Eylül Salı ya da 13 Eylül Çarşamba günü tanıtılabileceğini söyledi. Apple‘ın klasik takvimini ele alırsak, yeni iPhone’lar için ön siparişler 15 Eylül’de, satışlar ise 22 Eylül’de başlayabilir görünüyor. Cupertino’lu firma önceki yıllarda mali çeyrek dönem bitmeden önce iPhone’ları piyasaya sürüp, önemli gelir elde etti. Büyük ihtimalle bu sene de aynısını yapar. Fakat iPhone 15 Pro’ların sınırlı sayıda çıkabileceğine dair bir takım iddialar var. Üretimle ilgili sorunlar yaşandığı ileri sürüldü. Bu yüzden de Pro modellerinin bazı ülke pazarlarında hemen çıkmayacağı, bazılarında ise sınırlı sayıda satışa sunulabileceği rivayet ediliyor.

Geçtiğimiz hafta paylaşılan bir raporda operatörlerin ‘beklenen bir akıllı telefon duyurusu’ nedeniyle 13 Eylül Çarşamba günü çalışanlarının izin kullanmasını yasakladığı belirtildi. Rapor Mark Gurman’ın etkinlik tarihiyle örtüşüyor. Diğer yandan Apple, iPhone etkinliklerini Salı günleri yaptı. 12 Eylül tarihi bu yüzden akla yatkın.

apple

Apple medya davetiyelerini genelde etkinlikten bir hafta önce göndermeye başlar. iPhone etkinliğinin resmi tarihi için biraz daha zaman var diyebiliriz. iPhone 15 serisiyle birlikte Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’nin de tanıtılması bekleniyor.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Apple, M3 işlemcili Mac mini’yi test ediyor