Hollywood’daki oyuncu grevi oyun dünyasına da sıçradı

sag grev 2

Hollywood’da bir süredir devam eden oyuncu grevi video oyun dünyasına da sıçradı. Oyuncular oyun stüdyolarını da boykot etmeye hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Hollywood bir süredir grevlerle çalkalanıyor. İlk olarak senarist birliği ile başlayan grevler, daha sonra oyuncu sendikasına da sıçradı ve hem senaristlerin hem de oyuncuların iş bırakmasıyla birlikte Hollywood’da işler durma noktasına geldi. Üstelik şimdiden tahmin edilenden daha uzun sürmüş olan bu grevler sinema dünyasıyla da sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Çünkü Hollywood’da başlayan oyuncu grevi şimdi de oyun dünyasına sıçradı.

Hollywood’daki oyuncu grevini organize eden oyuncu birliği SAG-AFTRA, video oyun şirketlerine karşı da grev başlatmak için sendika üyelerinden onay istedi. Sendika üyeleri bu isteğe onay verirse ki vermeleri bekleniyor. oyuncular aynı Hollywood stüdyolarını boykot ettikleri gibi oyun şirketlerini de boykot etmeye başlayacaklar. Bu da SAG-AFTRA üyesi olan oyuncuların, bu birlik tarafından belirlenen stüdyolarla çalışmasını imkansız hale getirecek.

oyun dünyası

Oyuncu grevinin oyun dünyasına sıçraması halinde bu grevden etkilenecek stüdyoların başında Activision Productions, Electronic Arts Productions, Insomniac Games, Epic Games ve Warner Bros. Games geliyor. Bu stüdyolar yakında oyunlarında rol alacak oyuncu bulmakta zorluk çekebilirler. Son yıllarda motion-capture teknolojisinin gelişmesiyle birlikte oyuncular oyun yapımında önemli bir parça haline gelmiş durumda. Seslendirmeden canlandırmaya her alanda oyun stüdyoları oyunculara ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden grev oyun dünyasında da işleri epey yavaşlatabilir.

Bu yüzden tarafların en kısa sürede uzlaşması oyun dünyası için de büyük önem taşıyor. Ancak bu o kadar kolay olmayabilir. Çünkü sinema tarafında olduğu gibi oyun dünyasında da oyuncular birliğinin tek isteği daha iyi ücretler değil. Yapay zeka alanında yaşanan gelişmelerin oyuncuların geleceği için teşkil ettiği tehlike burada da talep edilen garantilerin başında geliyor. Çünkü oyuncular stüdyoların kendilerini yapay zeka yaratımı sanal kişilerle değiştirmesinden endişe duyuyor ki son dönemde yaşananlar bunun pekala gerçekleşebileceğini gösteriyor.

Xiaomi telefonlarına ilgi azaldı