Hollywood yazarları greve başladı

Hollywood yazarları greve başladı

Amerika Yazarlar Birliği (WGA), stüdyoları bugün bir grev çağrısında bulundu. Hollywood yazarları greve başladı. İşte tüm detaylar.

Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP), WGA’nın zorunlu personel alımı gibi önemli konularda uzlaşmaya “isteksiz” olduğunu söyledi. WGA, “@WGAwest Yönetim Kurulu ve @WGAeast Konseyi, üyeliklerinin kendilerine verdiği yetkiye dayanarak hareket ederek, oybirliğiyle 2 Mayıs Salı günü saat 00:01’den itibaren grev kararı aldı. “Karar, AMPTP çatısı altında @Netflix, @Apple, @Disney, @wbd, @NBCUniversal, @Paramountplus ve @Sony ile altı haftalık müzakerelerin ardından verildi.” Hollywood yazarları greve gittiklerini duyurdu.

Hollywood yazarları greve başladı

Müzakerelerdeki kırılmanın etkileri, Stephen Colbert ve Jimmy Kimmel Live ile The Late Show! gibi yapımları etkileyecek. Grev, Los Angeles, New York ve Atlanta gibi merkezleri etkileyerek film ve TV prodüksiyonunu da donduracak. FilmLA başkanı Paul Audley, Variety’ye işgücü durumu zaten bazı programların başlamasını geciktirdi, şimdi grev ile iş daha da zorlaşacak dedi.

Her iki taraf da müzakereleri sürdürmeye istekli olduklarını söyledi, ancak bazı konularda birbirlerinden çok uzakta görünüyorlar. AMPTP’ye göre “birincil anlaşmazlık noktaları”, yapımcıların sezon başına garantili minimum çalışma haftası (10 ila 52 hafta) talebidir. Stüdyolar her iki teklifi de reddetti ve karşı teklifte bulunmadı. Hollywood grevi ne kadar sürecek ve etki alanı ne kadar geniş olacak belli değil ancak bu durum yakında herkesi etkileyebilir.

Zencefil, sağlığınız için en iyi şey olabilir: İşte vücuda yararları