The Last of Us 2. sezon grev yüzünden gecikebilir

The Last of Us 2. sezon

The Last of Us 2. sezon beklenenden geç gelebilir. Yeni sezonun hazırlıkları, Hollywood’daki senarist grevi sebebiyle durdurulmak zorunda kaldı.

Oyun dünyasının en sevilen serilerinden biri olan The Last of Us’ın uzun süredir heyecanla beklenen dizi uyarlaması, 15 Ocak’ta izleyici ile buluştu. Bugüne kadar pek çok başarılı işe imza atan HBO kanalının hazırladığı The Last of Us dizisi, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı. Bu beğeni izlenme rakamlarına da yansıdı. Öyle ki The Last of Us, izlenme rakamlarıyla House of the Dragon’ı bile geride bırakara HBO’nun Game of Thrones’tan beri en çok izlenen dizisi oldu.

Bugüne kadar çekilmiş en iyi oyun uyarlamalarından biri olarak değerlendirilen The Last of Us’ın büyük ilgi gören ilk sezonunu tamamlamasıyla birlikte gözler 2. sezona çevrildi. Daha ilk sezonun başında HBO’dan resmi onayı alan The Last of Us 2. sezon için zaman kaybetmenden hazırlıklara başlandı. Bu yüzden 2. sezon için her şey yolunda gidiyordu. Ancak kısa süre önce Hollywood’da başlayan senarist grevi, pek çok dizi gibi The Last of Us 2. sezonu da etkiledi.

The Last of Us yaratıcıları iyi haberleri duyurdu

The Last of Us’ın bir süredir hazırlık aşamasında olan 2. sezonunun hazırlıkları durduruldu. Bu ay gerçekleşmesi beklenen oyuncu seçmeleri iptal edildi. Çünkü 2. sezonun senaryoları henüz hazır değil ve dizinin yaratıcısı Craig Mazin de üyesi Yazarlar Birliği ile birlikte grevde. Sadece Mazin değil senarist ekibinin geri kalanı da grevde olduğu için senaryolar üzerinde çalışacak kimse kalmadı. Bu yüzden HBO’nun 2. sezon hazırlıklarını durdurmaktan başka çaresi yoktu. Sonuçta 2. sezon için frene basıldı.

Elbette grev sona erdikten sonra hazırlıklara kaldığı yerden devam edilecek fakat bu aranın ne kadar süreceği bilinmiyor. Hollywood’da grevin aylarca sürebileceği konuşuluyor. Hatta grevin 2024’e kadar devam edebileceğini düşünenler bile var. Böyle bir senaryoda The Last of Us 2. sezonun çıkışı, kayda değer ölçüde gecikecektir.

Realme 11 Pro ve Pro+ resmen tanıtıldı