Netflix beklentileri aştı; hisseler toparlandı

Netflix

Netflix, son çeyrekte 7.7 milyon yeni aboneye ulaşarak beklentileri aştı; 2022’nin başından beri düşüşte olan hisseler yavaş yavaş toparlanmaya başladı.

Bildiğiniz gibi 2022 Netflix için kabus gibi geçti. Yıllardır kullanıcı sayısını hızla arttıran platformun abone sayısı ilk kez düşüş yaşayınca şirketin hisseleri de tepetaklak oldu ve şirket büyük değer kaybetti. Platformun abone sayısı yeniden artışa geçti geçmesine ama büyüme hızının eskisine göre çok düşük kalması, şirketin içine düştüğü çukuru daha da derinleştirdi. Neticede 2022, şirket için büyük bir düşüş yılı oldu.

2022’de yaşanan bu krizin ardından gidişatı tersine çevirmek için önemli değişikler yapan Netflix, 2023’e ise hızlı bir başlangıç yaptı. Şirket bu hafta 2022’nin dördüncü çeyreğinde ortaya çıkan mali tabloyu paylaştı. Şirketin bu çeyrekte 7.7 milyon yeni aboneye ulaştığını açıklaması, piyasalarda son derece olumlu karşılandı. Beklentileri aşan bu yeni abone sayısı, şirketin hisselerinin bir anda yüzde 8 yükselmesini sağladı. Böylece şirketin hisseleri 342.50 dolara çıktı. Bu da 2022’nin Nisan ayından beri ulaşılan en yüksek rakam oldu.

netflix dusus

Bu son artışla birlikte, şirketin hisseleri 2023’ün başından beri yüzde 15 değer kazanmış oldu ki bu en iyimser beklentilerin bile üstünde. Görünen o ki şirket içine düştüğü çukurdan çıkmayı başaracak.

Öte yandan 2022’nin son çeyreğinde eklenen 7.7 milyon yeni aboneyle birlikte, Netflix’in toplam abone sayısı 230.7 milyona ulaşmış oldu. Bu da platformun Disney+ ve Amazon Prime Video ile arasındaki farkı biraz daha açmasını sağladı.

Google da binlerce kişiyi işten çıkarıyor