Disney’in toplam abonesi Netflix’i geçti

Disney+ vs. Netflix

Disney+, Hulu ve ESPN+ olmak üzere üç farklı dijital platforma sahip olan Disney’in toplam abone sayısı ilk kez Netflix’i geçti.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar Netflix, dijital platform alanında mutlak liderdi. Üstelik bu alanda öncü olduğu gibi yakın gelecekte kimse ona yetişemeyecek gibi duruyordu. Ancak son üç yılda yaşananlar, resmi bir anda tersine çevirdi. 2019 yılında yayın hayatına başlayan Disney+, elindeki Marvel, Star Wars ve Pixar gibi popüler markalar sayesinde çok hızlı bir çıkış yaptı ve çok ciddi bir rakip olduğunu gösterdi. Sonra onlara bir de HBO Max ve Peacock gibi rakipler katılınca Netflix’in zirvedeki yeri tehlikeye girdi.

Disney+ tek başına ele alındığında hala zirvede olmasa da, Disney dijital platformlarının toplam abone sayısında Netflix’i geçmeyi başardı. Bugün Netflix’in dünya genelinde 220.6 milyon aboneye sahip. Buna karşılık Disney’in dijital platformlarının toplam abone sayısı ise 221.1 milyona ulaştı.

disney netflix 2

Bu 221.1 milyon abonenin 152.1 milyonu Disney+’a ait. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı yeni ülkelerde yayın hayatına başlayan Disney+, son çeyrekte 14.4 milyon yeni aboneye ulaşarak beklentileri aştı. Analistlerin beklentisi Disney+’ın bu çeyrekte 10 milyon yeni aboneye ulaşmasıydı.

Öte yandan yine Disney’e ait olan Hulu, 46.2 milyon aboneye ulaştı. Disney’in spor odaklı dijital platformu ESPN+’ın abone sayısı ise 22.8 milyon. Bu üçü bir araya gelince Disney’in toplam dijital platform abonesi 221.1 milyona ulaşmış oldu.

Baidu’nun sürücüsüz otomobilleri Çin’de yola çıkıyor