PayPal kullanıcılarının bilgileri ele geçirildi

PayPal

PayPal’daki önemli bir güvenlik açığını kullanan siber suçlular, platformdaki 35 binden fazla hesabın kritik bilgilerini ele geçirdi.

Hatırlarsanız hackerların ve Kuzey Kore destekli Lazarus Group gibi devlet destekli hacker gruplarının elindeki hack araçlarının çok tehlikeli boyutlara ulaştığını daha önce sizinle paylaşmıştık. Son dönemde artık bu durumun etkilerini de sık sık görmeye başladık. En güvenilir dediğimiz platformlar ve şirketler bile hackerların hedefi olmaktan kurtulamıyor. Bunun son örneği de bu hafta karşımıza çıktı. Online alış veriş ve çevrimiçi para transferi denince akla gelen ilk platformlardan biri olan PayPal, yaşadığı son hacker saldırısı sonrası korkutan bir sızıntının kurbanı oldu.

Şirket, önemli bilgilerin hackerlar tarafından ele geçirildiğini doğruladı. Bu sızıntıdan yaklaşık 35 bin hesabın etkilendiği açıklandı. Söz konusu PayPal gibi temel konusu para olan bir platform olunca bu sızıntı kullanıcılar için ciddi riskler barındırıyor. Çünkü hackerların son derece kritik kişisel verilere ulaştığı düşünülüyor. Bu yüzden bu servisi kullanan kişilerin çok dikkatli olması, gerekiyorsa şifre gibi kritik bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Bu servis ülkemizde yasaklandığı için Türkiye’de çok fazla kullanıcısı bulunmuyor belki ama global pazarda faaliyet gösterenler için hala tercih edilen platformlar arasında yer alıyor.

paypal

Bu esnada PayPal da boş durmuyor. Şirket bilgileri siber suçlular tarafından ele geçirilen hesapları korumak için çalışmaya başladıklarını açıkladı. Ancak elbette ele geçirilen bu kişisel veriler sadece bu platformu değil, kullanıcıların internetteki tüm güvenliğini tehdit ettiği için şirketin bu konudaki etki alanı kısıtlı. Bu yüzden kullanıcıların kendilerinin gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor.

Google da binlerce kişiyi işten çıkarıyor