Netflix abonelik ücretleri bir kez daha zamlanabilir

Netflix

Bu yıl üst üste zam haberleriyle gündeme gelen Netflix, bir kez daha abonelik ücretlerine zam yapmaya hazırlanıyor. Globaldeki bu zam Türkiye’ye de yansıyabilir.

Bugün artık eğlence sektörünün değişilmez bir parçası haline gelen dijital platformlar, ilk çıktıları dönemde daha pahalı hizmetler olan kablolu kanallara çok daha uygun bir alternatif sunuyor olsa da bugün artık kullanıcılar için ciddi bir külfet haline gelmiş durumda. Sayılarının her geçen gün arttığı yetmezmiş gibi abonelik ücretleri de hızla yukarı çıkıyor. Bunun en belirgin örneği ise Netflix. Şirket abonelik ücretlerine üst üste zamlar yapmaya devam ediyor. Globalde yaşanan zamlar yetmezmiş gibi bir de buna dolar kurundaki hareketlilik sebebiyle yerelde yapılan güncellemeler eklenince, Netflix Türkiye’de abonelik ücretleri alıp başını gitti. Ancak görünen o ki fiyatlar çok yakında daha da yukarı çekilebilir. Çünkü Netflix bir kez daha zam haberleriyle gündemde.

Netflix Formula 1: Drive to Survive geri geliyor

Wall Street Journal’ın haberine göre şirket çok yakında abonelik ücretlerine bir zam daha yapacak. İlk olarak ABD ve Kanada’da yapılacak olan bu zamların daha sonra diğer ülkelerde de devreye girmesi bekleniyor. Bu da Türkiye’deki abonelik ücretlerinin çok geçmeden bir kez daha zamlanabileceği anlamına geliyor.

Bu yıl uygulamaya koyduğu şifre paylaşım yasağıyla birlikte kullanıcıların aynı hesabı paylaşmasını neredeyse imkansız hale getiren Netflix, bir de üst üste zamlar yaparak kullanıcılara yüklediği yükü gitgide arttırıyor. Kullanıcıların artan bu maliyetlere nasıl tepki vereceğini bekleyip göreceğiz. Ancak iptal sayılarında artış yaşanması çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

EA Sports FC, FIFA’yı mumla aratıyor