Spotify’da bir zam kararı daha kapıda

Spotify kullanıcıları sesli kitaplara yoğun ilgi gösteriyor

Son dönemde üst üste gelen zam haberlerine yakında bir yenisi daha eklenebilir. Spotify abonelik ücretlerini arttırmaya hazırlanıyor.

Bugün geldiğimiz noktada artık müzik dinleme deneyiminin değişilmez bir parçası olan Spotify, kullanıcı sayısını her geçen gün biraz daha arttırıyor. İsveç merkezli şirket, son olarak yılın ilk çeyreğinin mali sonuçlarını paylaşırken, dünya genelinde 182 milyon abonesi olduğunu açıklamıştı.

Şirketin hem bu aboneleri elinde tutmak, hem de yeni aboneler çekebilmek için kullanıcılara mümkün olduğunca makul bir fiyata onlara en uygun abonelik paketlerini sunması gerekiyor. Ancak zaman zaman fiyatlarda zam da kaçınılmaz oluyor. Hatırlarsanız daha birkaç ay önce şirket Türkiye’deki fiyatlara kayda değer bir zam yapmıştı. Ülkemizdeki kur durumu yüzünden gelen bu zam yetmezmiş şimdi bir de globaldeki yeniden fiyatlandırma yüzünden yeni bir zam kapıda.

Spotify sesli kitaplar uygulamasını sundu!

Wall Street Journal’ın haberine göre Spotify, abonelik ücretlerine 1 dolar zam yaparak aylık abonelik ücretini 11 dolara çıkarmayı planlıyor. Üstelik bu değişikliğin birkaç hafta içinde yaşanacağı belirtiliyor. 1 dolar ilk bakışta o kadar kayda değer bir değişiklik gibi görünmese de TL’ye çevirdiğimizde ortaya kayda değer bir fark çıkıyor. Elbette globaldeki bu değişimin Türkiye’deki yansıması birebir olmayabilir. Hatta şu an için ülkemizde fiyatlandırmada değişiklik yapılacağına dair bir açıklama da yapılmış değil. Ancak Spotify’ın genel fiyatının artacak olması, Türkiye’deki abonelik ücretleri için de yeni bir zammın kapıda olduğunun habercisi.

Akıllı telefon pazarında düşüş sürüyor