Amazon Prime Video’da reklamlı paket standart haline geliyor

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video temel pakette de reklam göstermeye başlayacak. Reklam görmek istemeyenlerin ise ek ücret ödemesi gerekiyor.

Son dönemde tüm dünyada etkilerini hissettiren finansal kriz sebebiyle maliyetlerin artması, fiyatların da artmasına sebep oldu. Artık hayatımızın değişilmez bir parçası haline gelen dijital platformlar da bu zamlardan nasibini aldı. Netflix, Disney+, Amazon Prime Video gibi platformların aylık abonelik ücretlerine de kayda değer zamlar geldi. Ancak bu zamlar bile yetmemiş olacak ki bu şirketler ya fiyatlara bir zam daha yapıyor ya da zamları dolaylı yollardan kullanıcılara yansıtıyor.

Bunun son örneği de Amazon’da yaşandı. Amazon, Prime Video’nun abonelik ücretlerine yeni bir zam yapmadı belki ama aldığı son kararla birlikte aslında defakto olarak temel paketin fiyatını arttırmış oldu. Çünkü gelen son haberlere göre Amazon Prime Video önümüzdeki yıldan itibaren standart pakette de reklam göstermeye başlayacak. Reklam görmek istemeyen kullanıcıların ise ek bir ücret ödemesi gerekecek.

Amazon Prime Video 2

Amazon aslında bu kararıyla dolaylı yoldan paketlerine zam yapmış oluyor. Çünkü normalde standart paketten daha ucuz olan reklamlı paket bu değişiklikle birlikte standart paketin yerini alırken, standart paketi bugünkü haliyle kullanmak için de daha fazla ücret ödemek gerekecek.

Öte yandan Amazon herkesin bu ek ücreti ödemeyeceğini de göz önüne alıyor olmalı. Bu daha fazla kişinin Amazon Prime Video’yu reklamlı kullanması anlamına geliyor ki bu da şirketin reklam gelirlerini kayda değer ölçüde arttıracaktır. Nitekim son dönemde reklam gelirleri de bu tarz dijital platformlar için önemli bir gelir kapısı haline gelmiş durumda.

Redmi Note 13 Pro+ resmen tanıtıldı