NASA, Artemis I Moon misyonunu Şubat 2022’de başlatmayı planlıyor

NASA, Artemis I Moon misyonunu Şubat 2022'de başlatmayı planlıyor

NASA Artemis I görevi için bir süre daha beklemeniz gerekecek. Space.com, NASA’nın mürettebatsız Artemis I uçuş testini Şubat 2022’de başlatmayı ve kalkış penceresinin 12 Şubat’ta açılmasını beklediğini belirtti. İşte detaylar.

Orion kapsülü, Uzay Fırlatma Sistemi roketinin üzerine yerleştirildi ve patlatma artık esas olarak testlere bağlı durumda. Ancak bu testler biraz zaman alabilir. Uzay ajansı arayüzler, mühendislik, iletişim ve geri sayım sistemi için testler planlanıyor. En önemli test, Artemis I ekibinin fırlatmadan birkaç hafta önce itici gazları yüklemeyi ve boşaltmayı deneyeceği “Islak Elbise Provası. NASA, başarılı bir provadan sonra kesin bir lansman tarihi vermiş değil, bu nedenle uzun bir süre kesin bir zamanlamadan söz etmek imkansız diyebiliriz.

NASA, Artemis I Moon misyonunu Şubat 2022'de başlatmayı planlıyor

Artemis Yolculuk sırasında hızlanma, radyasyon ve titreşimi incelemek için Ay’ın etrafına sensörle donatılmış bir “monikin” gönderecek. Artemis II bir insan mürettebatı taşıyacak. NASA, 2024’te insanları Ay’a indirmeyi umuyordu, ancak bütçe endişeleri ve arazi sözleşmeleriyle ilgili mücadele nedeniyle bu hedefte bazı ertelenmeler yaşandı.

Başarılı bir Artemis I görevi yine de önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. En önemlisi, insanlar on yıllardır ilk kez Dünya’nın yörüngesinin ötesine geçmeye bir adım daha yaklaşacaklar. Uzay tarihin başından beri insanların hep merak ettiği bir konu olmuştur. Bu yönde yapılan son çalışmalar insanların merağına ışık tutacak türden.

Twitter algoritması hakkında tartışma yaratacak bir gerçek daha ortaya çıktı