Facebook çalışanları şikayetlerine devam ediyor

Facebook çalışanları şikayetlerine devam ediyor

Başka bir eski Facebook çalışanı platform hakkında şikayetlerde bulunmaya devam ediyor. İlk olarak The Washington Post tarafından bildirilen en son şikayet, Facebook yatırımcılarını “Instagram, WhatsApp ve Messenger dahil olmak üzere platformlarında tehlikeli ve suç teşkil eden davranışlar” konusunda yanlış yönlendiriyor. İşte detaylar.

Facebook’un bu aralar başı eski çalışanlarının şikayetleriyle belada. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan skandallardan sonra bir yenisi daha geldi. Şikayette, eski Facebook çalışanı, Rusya’nın 2016 seçimlerine karışmak için platformu kullanmasına ilişkin açıklamalar yaptı. Ardından Facebook’un en üst düzey iletişim yöneticilerinden biriyle yaptığı bir konuşmayı anlattı ve skandal hakkında detaylı bilgiler sundu.

Facebook çalışanları şikayetlerine devam ediyor

Frances Haugen gibi, en son ihbarcı da Facebook’un yanlış bilgilendirme, oylama müdahalesi ve şirketin karşı karşıya olduğu diğer büyük sorunlarla mücadele etmekle görevli olan dürüstlük ekibinin eski bir üyesi. Haugen gibi, eski Facebook çalışanı da, şirketin “yanlış bilgi, nefret söylemi ve diğer sorunlu içeriklerle mücadele çabalarını, o zamanki Başkan Trump’ı ve siyasi müttefiklerini kızdırma korkusuyla rutin olarak baltaladığını” söyledi. The Post’a göre, Mark Zuckerberg ve Sheryl Sandberg sorunların farkında ancak bunları yatırımcılara bildirmiyor.

Ayrıntıların çoğu, eski şirket içinden gelen diğer şikayetlere benziyor. Facebook’un itibarı o kadar zedelenmiş durum da ki şirket yıllardır kullandığı adını bile değiştirmeyi planlıyor. Bir Facebook sözcüsü, yorum talebine hemen yanıt vermedi. Zuckerberg’in önümüzdeki hafta şirketi yeni bir isimle yeniden markalaştırma planlarını açıklaması bekleniyor.

Instagram, içerik oluşturucuların sponsor bulmasını kolaylaştırıyor