Artemis 1 Orion uzay aracı Kennedy Uzay Merkezi’ne döndü

NASA Artemis 1

NASA’nın Artemis 1 Orion uzay aracı, geçen ayın başında Ay’a yaptığı 1,4 milyon millik yolculuğunu tamamladıktan sonra Kennedy Uzay Merkezi’ne döndü.

Artemis 1 Orion uzay aracı Kennedy Uzay Merkezi’ne döndü. Eve dönüş 30 Aralık’ta gerçekleşti. Artemis 1, 11 Aralık’ta Pasifik Okyanusu’na düşmüştü. USS Portland insansız mürettebat aracını kurtarıp 13 Aralık’ta San Diego Deniz Üssü’ne getirdikten sonra, kapsül ertesi gün karadan Florida’ya doğru yola çıktı. Artemis 1’in rekor kıran yolculuğu, 16 Kasım’da NASA’nın yeni nesil Uzay Fırlatma Sistemi ağır yük roketinin tepesinde unutulmaz bir gece fırlatmasıyla başlamıştı.

NASA Orion mürettebat aracı, Ay uçuşunu başarıyla tamamladı

Orion, Kennedy Uzay Merkezi’ne geri döndüğü için artık NASA uzay aracının ısı kalkanını kaldıracak ve böylece bileşenin “kapsamlı bir analizini” yürütebilecek ve atmosferik yeniden giriş sırasında aracın tam olarak nasıl ilerlediğini belirleyebilecek. Ajans ayrıca NASA’nın Ay’a seyahatin insanları nasıl etkileyebileceğine dair veri toplamak için Orion’a gönderdiği test mankeni Moonikin Campos’u da inceleyecek.

NASA Artemis 1

Artemis 1 Orion uzay aracı Kennedy Uzay Merkezi’ne döndü

NASA, “Artemis I, NASA’nın ay keşif çabalarının bir parçası olarak geleceğe doğru atılmış büyük bir adımdı ve Uzay Fırlatma Sistemi roketinin ve Orion’un mürettebatı Artemis II’de Ay’ın etrafında uçurmak için bir sonraki görevine temel olacak” dedi.

spacex ay nasa

Artemis II 2024’e kadar fırlatılmayacak olsa da, şimdi ve gelecek yıl arasında sabırsızlıkla beklenecek çok şey var. NASA, görevin dört kişilik ekibini “2023’ün başlarında” duyuracağına söz verdi. Artemis II, 1972’de Apollo programının sona ermesinden bu yana ilk insanlı Ay inişine ve sonunda Ay’da kalıcı bir NASA varlığına zemin hazırlayacak.

LG, Yeni Ekran Teknolojisini Tanıttı