NASA, Artemis 1’in fırlatılmasını 16 Kasım’a erteledi

NASA, Artemis 1'in fırlatılmasını 16 Kasım'a erteledi

NASA, potansiyel olarak tehlikeli bir hava sistemi karşısında Artemis 1’in fırlatılmasını bir kez daha erteledi. İşte tüm detaykar.

Ajans, 14 Kasım sabahının erken saatlerinde lansmanı kaleme aldı, ancak şimdi 16 Kasım’ı yeni tarih olarak belirledi. Uzay ajansı ayrıca 19 Kasım için planlanmış bir yedekleme plannı da duyurdu. Bu son gecikme, Tropical Storm Nicole’un yarattığı tehditten kaynaklanıyor. Yeni fırlatma planı, NASA çalışanlarının işe dönmeleri için yeterince güvenli olan koşulların sağlanmasının yanı sıra hava durumu sistemine bağlı denetmeler ile şekillendi. Ajans, fırlatma tarihini ertelemenin “işgücünün ailelerinin ve evlerinin ihtiyaçlarına yönelmesine ve fırtınanın ardından fırlatma durumuna geri dönmek için yeterli lojistik zaman sağlamasına olanak sağlayacağını ” söyledi.

NASA, Artemis 1'in fırlatılmasını 16 Kasım'a erteledi

Ekipler, HURCON (Kasırga Durumu) III statüsündeki uzay merkezinde ekipman, mülk ve tesislerin güvenliğini sağlıyor. SLS ve Orion da dahil olmak üzere sahadaki koşulları izlemek için bir “bindirme” ekibindeki bazı personel yerinde kalacak. Uzay Fırlatma Sistemi roketi ve Orion uzay aracı bu sefer fırlatma rampasında kalacak. Artemis 1, Ay’ın etrafında uçması planlanan bir test görevi. Yarım yüzyıldan fazla bir süredir ilk kez ay yüzeyine dönen insanların habercisi olacak. Bununla birlikte, NASA’nın son birkaç ay içinde SLS ve Orion’u fırlatma girişimleri, teknik sorunlar ve sert hava koşulları tarafından erteleniyor. Yeni fırlatma tarihi de teknik bir sorun olursa tekrar ertelenebilir.

Galaxy S23 bu kez tüm dünyada aynı yonga setiyle çıkacak