Xiaomi 13 tasarımı tüm hatlarıyla sızdırıldı

xiaomi 13 pro

Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi 13 serisi, çok yakında karşımıza çıkacak. Ancak duyum hesaplarının beklemek gibi bir niyeti yok.

Xiaomi 13 tasarımı tüm hatlarıyla sızdırıldı. Xiaomi, özellikle bu sene kendini bile aşan bir performans sergiledi. Hem amiral gemisi bazında hem de diğer kategorilerde onlarca akıllı telefon modeli ile müşterilerinin karşısına çıkan Çinli teknoloji devi, son olarak Xiaomi 12T serisiyle gündeme gelmişti. Ancak artık 12 devrini geride bırakmanın ve 13’e başlamanın vakti geldi değil mi?

xiaomi 13

Birçok kaynak tarafından teyit edilen bilgilere göre Xiaomi, yeni akıllı telefon serisini bu yıl bitmeden önce piyasaya sürmüş olacak. Kaldı ki, Xiaomi 13 serisinin en güçlü modeli olması beklenen Xiaomi 13 Pro’nun görsellerinin sızdırılması da, bu cihazların çıkış tarihinin bir hayli yaklaştığını gösteriyor. Peki Xiaomi 13 Pro neye benziyor?

Xiaomi 13

Xiaomi 13 tasarımı tüm hatlarıyla sızdırıldı

Bugüne kadar yaptığı yüzlerce tutarlı ve doğru paylaşımıyla güvenilirliğini çoktan kanıtlayan OnLeaks tarafından paylaşılan görsele baktığımız zaman, Xiaomi 13 Pro’nun ön tasarımında herhangi bir değişikliğin olmadığı anlaşılıyor. İddiaların aksine kavisli ekran yapısını koruyan Xiaomi 13 Pro’nun arka yüzeyinde ise bu defa 3 kameradan oluşan bir kamera adası bulunacak.

xiaomi 13 pro

Eğer görsellerde bir oynama yoksa, kamera adası kısmında Leica imzasının olmadığını görüyoruz. Ancak yine de tıpkı Xiaomi 12 serisinde olduğu gibi, Xiaomi 13 serisinde kullanılan kameraların da Leica tarafından geliştirildiği biliniyor. Son olarak yeni amiral gemisinin gücünü Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden alacağını da hatırlatalım.

Apple iPhone 15 ile kuralları yeniden yazacak