Nasa, insanların bu on yılda Ay’a yerleşmesini bekliyor

NASA, uzayda şaşırtıcı bir buluşa imza attı

Bir NASA yetkilisi BBC’ye, insanların bu on yıl boyunca Ay’a yerleşebileceğini söyledi. İşte tüm detaylar.

NASA için Orion ay uzay aracı programını yöneten Howard Hu, bilimsel görevleri desteklemek için habitatlara ihtiyaç duyulacağını söyledi. Pazar günü Laura Kuenssberg ile Orion’u taşıyan Artemis roketinin Çarşamba günkü lansmanının “insanlı uzay uçuşu için tarihi bir gün” olduğunu söyledi. Orion şu anda Ay’dan yaklaşık 134.000km (83.300 mil) uzakta.100 metre yüksekliğindeki Artemis roketi, Nasa’nın astronotları Dünya’nın uydusuna geri götürme görevinin bir parçası olarak Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı.

Roketin tepesinde oturan Orion uzay aracı, bu ilk görev için mürettebatsız ancak uçuşun insan vücudu üzerindeki etkilerini kaydedecek bir ‘manken’ ile donatılmış. Çarşamba günkü uçuş, teknik sorunlar nedeniyle geri sayım sırasında iptal edilen Ağustos ve Eylül aylarındaki önceki iki fırlatma girişimini takip etti. Bay Hu, Laura Kuenssberg’e Artemis’in kalkışını izlemenin “inanılmaz bir duygu” ve “bir rüya” olduğunu söyledi.

Nasa, insanların bu on yılda Ay'a yerleşmesini bekliyor

“Bu, sadece Amerika Birleşik Devletleri için değil, dünya için uzun vadeli derin uzay araştırmalarına attığımız ilk adım” dedi. “Ve bence bu NASA için tarihi bir gün, ama aynı zamanda insanlı uzay uçuşunu ve derin uzay keşfini seven herkes için de tarihi bir gün. “Demek istediğim, Ay’a geri dönüyoruz, sürdürülebilir bir program için çalışıyoruz ve bu bizi tekrar Ay’a indirecek insanları taşıyacak araç.”

Galaxy S23, Android telefonlarda en iyi yonga setine sahip olacak