Müjde: Akaryakıt zammı durduruldu!

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Dün gece yaşanan gelişmelerin ardından akaryakıt zammı iptal oldu. İşte detaylar!

Müjde: Akaryakıt zammı durduruldu! Hep kötü haber verecek değiliz, biraz da moral düzelten haberler verelim. Bildiğiniz gibi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar sonrasında ise dolar ve euro sert şekilde düştü. Bir başka deyişle Türk Lirası çok ciddi derecede değer kazandı. İşte bu gelişmeler sonrasında planlanan akaryakıt zammı ise iptal oldu.

Müjde: Akaryakıt zammı durduruldu!

Peki ama yeni akaryakıt zammı nasıl şekillenmişti? Hemen hatırlayalım. Gece yarısından geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatına 62 kuruş, motorinin litre fiyatına 55 kuruş ve LPG’nin litre fiyatına 57 kuruş zam gelmişti.

benzine zam yapıldı

Bu zam haberi EPGİS yani Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından açıklanmıştı. Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan duyuru sonrasında iptal açıklaması da geldi. Buna açıklamada ise “Dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Anlaşılan o ki dövizin sert düşüşü fiyatlara hemen yansıdı. Yani fiyatlarda bir düşüş söz konusu olmasa da en azından muhtemel zamların önüne geçeceği anlaşıldı. Umarız ilerleyen zamanlarda kur düşmeye devam eder ve belirli bir istikrara kavuşur. Biz de böylece zam haberleri vermek yerine müjde haberlerini sizlerle paylaşmış oluruz. Özellikle otomobil fiyatlarındaki şişkinlik herkesin dilinde. O noktada yapılacak indirimleri tüketiciler dört gözle bekliyor.

Toyota Yaris Aralık fiyatlarıyla üzdü!