Exynos 2200 GPU tarafında AMD’den vazgeçmek istemiyor

Exynos 2100 tanıtıldı! İşte detaylar

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yıl ki hezimete rağmen ortağı AMD’yi yarı yolda bırakmadı.

Exynos 2200 GPU tarafında AMD’den vazgeçmek istemiyor. Geçtiğimiz yıl AMD ve Samsung, Exynos yongaları için RDNA2 tabanlı bir GPU geliştirdi. Ancak bu, Galaxy S22 serisini besleyen Exynos 2200 ile piyasaya sürüldüğünde, beklentileri tam olarak karşılayamadı. Aslında bu işlemci kümeleri için, rakibi TSMC’nin 5nm’lik düğümlerine kıyasla oldukça sönük kaldı bile diyebiliriz. Bununla birlikte, AMD ve Samsung şimdi iki şirketin Exynos yonga setleri için GPU mimarisi lisans anlaşmasını yenileyeceklerini duyurdular.

samsung s21

Samsung, mobil GPU’ları için AMD ile devam edeceğini açıklamıştı. Güney Koreli şirket şimdi AMD ile çok yıllık bir anlaşma imzaladı ve Arm tabanlı Exynos yonga setleri için AMD’nin Radeon grafik mimarilerini lisanslamaya devam edecek. Lisans anlaşmasının uzatılması, Samsung ve AMD’nin Haziran 2019’da ilk lisans anlaşmalarını duyurmasından 4 yıl sonra geldi.

Exynos W920

Exynos 2200 GPU tarafında AMD’den vazgeçmek istemiyor

Samsung Electronics’ta Uygulama İşlemci (AP) Geliştirme İcra Başkan Yardımcısı Seogjun Lee, “AMD ile birlikte, sektörde ilk kez mobil işlemcilere ışın izleme özelliği getiren son iş birliğimiz de dahil olmak üzere mobil grafikleri devrimleştiriyoruz” dedi. “Ultra düşük güç çözümleri tasarlama teknolojik bilgimizden yararlanarak, mobil grafik alanındaki sürekli yenilikleri sürdüreceğiz.”

Exynos 2100 tanıtıldı! İşte detaylar

AMD’nin Radeon Teknolojileri Grubu’nun kıdemli başkan yardımcısı David Wang ise “Samsung’un liderlik performansı yüksek nesilleri seçmesiyle, Samsung Exynos çözümlerinin sonraki neslini ilerletmek için heyecanlıyız” dedi. Ünlü isim sözlerine “Samsung ile çalışmamızın uzatılması, güçlü teknoloji ortaklığımızın ve mobil kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimleri sunma taahhüdümüzün bir kanıtıdır.” Şeklinde devam etti.

Anlaşma, AMD’nin söylentilere göre Xclipse X940 GPU’ya sahip olması gereken Samsung Exynos 2400 yonga setinin geliştirilmesinde bir rol oynayacağını düşündürüyor. Exynos 2200 GPU tarafında AMD’den vazgeçmek istemiyor.

Yüzüklerin Efendisi sevenlerine müjde