Moderna koronavirüs aşısı tüm dünyada kullanılır olacak: Sıcak gelişme

Koronavirüs çocuklarda felç

Moderna koronavirüs aşısı uzun bir süredir bekleniyordu. Dünyada aşıya olan talebin artması ile birlikte en ufak bir gelişme dahi önemli olmaya başladı. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

ABD Merkezli bir şirket tarafından üretilen Moderna koronavirüs aşısı sıcak gündem oluşturdu. Sadece Türkiye değil dünyanın tamamında insanlar aşılara muhtaç. Herkes hızlı bir şekilde aşı bularak vatandaşları aşılamaya çalışıyor. ABD’de geliştirilen bu aşı yüksek oranda etki göstermesi ile biliniyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan araştırmalarda bu aşının yan etki oranının yüzde 74 düzeyinde olduğu ifade edildi. BionTech ise yüzde 65.4 oranında etkiye sahip. Bu bakımdan değerlendirildiğinde son derece sert bir yan etki gösterdiğini ifade edebiliriz.

Moderna aşısı küresel çapta destek sunabilir

Yapılan tartışmalara bakıldığında aşılar ile ilgili iki farklı grubun olduğu görülüyor. Bunlardan ilki daha çok herhangi bir kriter belirlemeyenlerden oluşuyor. Bazıları nereden olursa olsun mutlaka aşıların kullanılması gerektiğini düşünüyor.

Moderna koronavirüs aşısı

Başka bir grup ise mutlaka kapsamlı araştırmalar sonucunda aşı uygulanması gerektiğini ifade ediyor. Dünya Sağlık Örgütü konuyla ilgili tarafını seçti. Onlara göre hızlı bir şekilde aşılama yapılması gerekiyor. Bu nedenle 18 yaş ve üstü tüm yaş grupları için bu aşının kullanılabilir olduğu ifade edildi. Kısacası onay çıktı.

Koronavirüs Hindistan mutasyonu büyük panik yaratıyor: İşte yeni semptomlar

ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından daha önceden izin almış olan bu aşı türü Avrupa İlaç Ajansı tarafından da pazarlama izni almıştı. Şimdi ise küresel bir onay alarak kullanımına hız verilecek. Peki sizce tüm aşılara hızlı bir şekilde onay verilmeli mi?