Koronavirüs Hindistan mutasyonu büyük panik yaratıyor: İşte yeni semptomlar

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Koronavirüs Hindistan mutasyonu ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Özellikle son dönemlerde bu mutasyonun Türkiye’de çok fazla görüldüğü ifade ediliyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Bir süredir basında yer edinen koronavirüs Hindistan mutasyonu ilk etapta pek korkulacak bir şey değilmiş gibi görüldü. Ancak zamanla ne kadar tehlikeli olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de 5 kişide Hindistan mutasyonu olduğu ifade ediliyor. Ancak konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapılmadı. Vaka sayıları araştırılırken mutasyonlar çok fazla merak konusu olmuyor.

Türkiye’de şu an için neredeyse dünyanın tamamında görülen mutasyonlar mevcut. İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Hindistan mutasyonlarının tamamı Türkiye’de var. Ancak içlerinden en korkunç olanı hiç şüphesiz Hindistan mutasyonu. Bu mutasyonun aynı zamanda bir çift etki yarattığı ifade ediliyor.

Koronavirüs Hindistan mutasyonu hangi semptomlara sahip?

Pandemi ekibi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bu yeni mutasyonun ürkütücü olduğu ifade edildi. Ateş, ishal, solunum yetmezliği en belirgin semptomlar arasında yer alıyor. Ancak bunlar biraz daha ileri seviyede görülüyor. Yapılan açıklamalarda yeni mutasyonun virüse dikenli uzantılar sağladığı ifade edildi.

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Bu dikenli uzantılar sayesinde koronavirüs savunma hücrelerinden kaçabiliyor. Ayrıca mevcut hücrelere çok daha iyi bir şekilde tutulabiliyor. Böylece hasta etme riski ve aynı zamanda ateş gibi semptomlar artıyor. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada 2 ay sonra salgının daha hızlı bir şekilde yayılabileceği söylendi.

Fahrettin Koca mutasyonlu koronavirüs hakkında korkutucu açıklamalar yaptı

Hindistan mutant virüsü ne yazık ki büyük risk yaratıyor. Eğer aşılama ve diğer önlemler alınmazsa ortaya ürkütücü bir tablo çıkabilir. Peki siz yeni mutasyon hakkında ne düşünüyorsunuz?