Mix Fold 3 satışları Xiaomi’nin yüzünü güldürdü

Xiaomi Mix Fold 3

Bu hafta satışa çıkan Xiaomi Mix Fold 3 ve Redmi K60 Ultra, ilk gün sergiledikleri satış performanslarıyla Xiaomi’nin yüzünü güldürdü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, merakla beklenen yeni katlanabilir telefonu Mix Fold 3’ü geçtiğimiz hafta piyasaya sürdü. Ondan birkaç gün sonra da şirketin yeni amiral gemisi telefonu Redmi K60 Ultra kullanıcılarla buluştu. Her iki telefon da dün raflardaki yerini aldı ve gelen ilk rakamlar Xiaomi’nin yüzünü güldürdü.

Xiaomi bugün bir açıklama yayınlayarak Mix Fold 3 satışlarının geçtiğimiz yıl çıkan öncülü Mix Fold 2’den 2.25 kat daha hızlı başladığını duyurdu. Öte yandan Redmi K60 Ultra’nın da satış rakamlarıyla etkileyici bir başlangıç yaptığına dikkat çekildi. Redmi K60 Ultra’nın satışa çıktıktan sonra ilk beş dakikada 220 bin adet sattığı açıklandı.

redmi k60 ultra

Xiaomi Mix Fold 3’te biri içte biri dışta olmak üzere iki adet E6 OLED ekran yer alıyor. İç yüzeydeki katlanabilir ekran 8.03 inçlik LTPO bir panel kullanıyor. Bu ekranın çözünürlüğü 1960 x 2160 piksel, yenilenme hızı ise 120 Hz. Panelde UTG ve HDR10+ özellikleri bulunuyor. Dış yüzeydeki ekran da LTPO OLED ama onun boyutu 6.56 inç.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza dörtlü bir arka kamera çıkıyor. Xiaomi-Leica ortaklığı Mix Fold 3’te de etkileyici bir kameranın ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu dörtlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX800. OIS özellikli bu ana lensi 12 megapiksellik geniş açılı lens, 10 megepiksel telefoto kamera ve 10 megapiksel periskop kamera eşlik ediyor.

Telefon Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. 16 GB RAM’e sahip telefonun dahili depolama alanı ise 1 TB. 4800 mAh’lık bir bataryadan güç alana telefonun şarj hızı 67W. Telefon bu konuda öncülüyle aynı hıza sahip olsa da bu kez telefona 50 W kablosuz şarj özelliği de eklenmiş olması dikkat çekiyor.

The Walking Dead Destinies oyunu tanıtıldı