Alan Wake 2’nin çıkış tarihi ertelendi

Alan Wake 2

17 Ekim’de yayınlanması planlanan Alan Wake 2’nin çıkışı, aynı dönemde çıkacak Marvel’s Spider-Man 2’den uzaklaşmak için daha ileri tarihe alındı.

2023 oyun dünyası için oldukça bereketli geçti. Hala yılın en çok satan oyunu unvanının sahibi olan Hogwarts Legacy ile açtığımız 2023; Diablo 4, The Legend of Zelda: The Tears of Kingdom ve Baldur’s Gate 3 gibi birbirinden başarılı oyunların çıkışına sahne oldu. Ancak daha yılın ortasını yeni geçtik ve yıl bitmeden oyunseverlerle buluşacak daha bir çok oyun var. Üstelik bunların arasında Marvel’s Spider-Man 2 gibi dikkat çekici yapımlar da yer alıyor. 2023’ün özellikle büyük oyunlar açısından böylesine dolu dolu geçmesi, oyuncular için iyi haber olsa da daha küçük ölçekli oyunlar için aslında kötü haber. Çünkü böylesine dikkat çekici oyunlarla rekabet etmek hiç de kolay değil. Bu yüzden olsa gerek ki stüdyolar, büyük oyunların gölgesinde kalmasından korktukları oyunlarını erteliyorlar.

alan wake 2 2

Bunun son örneği de merakla beklenen Alan Wake 2 oldu. Normalde 17 Ekim’de çıkacağı açıklanan yeni Alan Wake oyununun çıkışı 10 gün ileriye, yani 27 Ekim’e alındı. 10 günlük bu erteleme oyunu heyecanla bekleyenler açısından büyük bir fark yaratmayacak belki ama bu yıl oyun dünyasında takvimin ne kadar yoğun olduğunu ve bunun oyunlar üzerindeki etkisini göstermesi açısından önemli. Çünkü Alan Wake 2 gibi nispeten büyük ölçekli bir oyun bile, Marvel’s Spider-Man 2 ve Super Mario Bros Wonder gibi oyunların gölgesinde kaybolup gitmemek için çıkış tarihi değiştirmek zorunda kalıyor. Hal böyleyken daha küçük ölçekli oyunların bu yıl tüm bu kalabalık içinde hak ettiği şansı hiç bulamadan kaybolup gitme ihtimali hiç de az değil.

The Walking Dead Destinies oyunu tanıtıldı