Xiaomi Mix Fold 3 resmen tanıtıldı

xiaomi Mix Fold 3

Xiaomi, heyecanla beklenen yeni katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Fold 3’ü resmi olarak tanıttı. Telefon hem tasarımıyla hem özellikleriyle dikkat çekiyor.

Her geçen gün biraz daha popüler hale gelen katlanabilir akıllı telefonlara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Samsung’un merakla beklenen yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’i kısa süre önce piyasaya sürmesinin ardından bu kez de Xiaomi’den benzer bir hamle geldi. Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden yeni katlanabilir telefonu Xiaomi Mix Fold 3’ü bugün resmi olarak tanıttı.

Xiaomi Mix Fold 3, geçtiğimiz yıl dünyanın en ince katlanabilir telefonu olarak lanse edilen öncülünden bile daha ince bir tasarıma sahip. Xiaomi’nin yeni katlanabilir telefonu teknik özellikleriyle de Mix Fold 2’den epey üstün.

xiaomi mix fold 3 2

Xiaomi Mix Fold 3’te biri içte biri dışta olmak üzere iki adet E6 OLED ekran yer alıyor. İç yüzeydeki katlanabilir ekran 8.03 inçlik LTPO bir panel kullanıyor. Bu ekranın çözünürlüğü 1960 x 2160 piksel, yenilenme hızı ise 120 Hz. Panelde UTG ve HDR10+ özellikleri bulunuyor. Dış yüzeydeki ekran da LTPO OLED ama onun boyutu 6.56 inç.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza dörtlü bir arka kamera çıkıyor. Xiaomi-Leica ortaklığı Mix Fold 3’te de etkileyici bir kameranın ortaya çıkmasını sağlıyor. Bu dörtlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX800. OIS özellikli bu ana lensi 12 megapiksellik geniş açılı lens, 10 megepiksel telefoto kamera ve 10 megapiksel periskop kamera eşlik ediyor.

Telefon Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. 16 GB RAM’e sahip telefonun dahili depolama alanı ise 1 TB. 4800 mAh’lık bir bataryadan güç alana telefonun şarj hızı 67W. Telefon bu konuda öncülüyle aynı hıza sahip olsa da bu kez telefona 50 W kablosuz şarj özelliği de eklenmiş olması dikkat çekiyor.

xiaomi mix fold 3 3

Netflix kendi bulut oyun servisini kuruyor