The Walking Dead Destinies oyunu tanıtıldı

The Walking Dead Destinies

The Walking Dead dizisinin ilk dört sezonu sırasında geçen ve oyunculara olayların gidişatını değiştirme şansı sunan The Walking Dead Destinies oyunu tanıtıldı.

2010-2022 yılları arasında yayınlanan ilk dizi uyarlamasının yakaladığı muazzam başarı sayesinde koca bir franchise’a dönüşen The Walking Dead serisi, bir yandan spin-off dizileriyle televizyon tarafındaki yolculuğunu sürdürürken, bir yandan da oyun dünyasında adından söz ettiriyor. The Walking Dead’in Telltale Games tarafından geliştirilen oyun uyarlaması, oyuncuların seçimleriyle hikayesine yön verdiği oyunlar türünün en iyileri arasında gösteriliyor. Bu yüzden olsa gerek ki serinin arkasındaki isimler bu formülden vazgeçmiyor.

Dizinin yayıncısı olan AMC ve oyun stüdyosu GameMill Entertainment, bugün yeni bir The Walking Dead oyununun yolda olduğunu duyurdu. The Walking Dead Destinies adını taşıyan bu yeni oyun, Telltale Games’in oyunu gibi oyuncuların hikayenin akışını kendilerinin belirlemesine olanak sağlayacak. Üstelik bu kez bu evrende geçen farklı bir hikaye de işlenmeyecek. Bunun yerine orijinal dizinin ilk dört sezonunda yaşananlar oyunseverlere sunulacak. Oyunseverler en başından başlayarak dizide yaşanan olayları yeniden deneyimleyecek ve bu sırada verdikleri kararlarla hem hikayenin gidişatını, hem de karakterlerin kaderini belirleyecek. Zaten oyunun ismindeki Destinies, ya da kaderler ifadesi de buna işaret ediyor.

the walking dead destinies 2

Mesela oyuncular dizideki aksine bu kez Shane’in Rick Grimes’ı öldürdüğü bir senaryo ortaya çıkarabilecekler. Bu durumda hayatta kalanlar grubunun başında Rick yerine Shane geçecek ve bu da tüm grubun hikayesinin değişmesine sahip olacak. Çünkü diziyi izleyenlerin çok iyi bileceği üzere iki karakterin olayları yaklaşımı arasında kocaman farklılıklar var.

Çıkış tarihi şimdilik belirsizliğini koruyan The Walking Dead Destinies; Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Windows PC, Xbox One ve Xbox Series S/X’e gelecek.

OnePlus Ace 2 Pro resmen tanıtıldı