Midjourney 5.2 çıktı! Oluşturulan resimler gerçeğinden daha zor ayırt edilecek

midjourney

Metinlerden görseller oluşturan yapay zeka aracı Midjourney’nin 5.2 versiyonu test edilmek üzere kullanıma sunuldu. Geliştiriciler yeni sürümün daha keskin resimler oluşturduğunu belirtiyor.

Yapılan açıklamaya göre Midjourney 5.2, estetik açıdan daha gelişmiş ve keskin görüntüler oluşturabiliyor. Bununla birlikte metinleri (Prompt’ları) anlaması iyileştirilmiş. Eskisine göre yazılanları analiz etmesi daha tutarlı. Yeni varyasyon modu, tüm varyasyon işlerini daha çeşitli hale getiriyor. Varsayılan olarak da açık durumda.

Midjourney 5.2’de en önemli yeni özelliklerden biri ise yeni Shorten komutu görünüyor. Bu komut resimler oluşturmak için yazılan metinleri analiz ediyor. Hangi kelimelerin işe yarayıp anahtar kelime olarak kullanılabileceğini ya da tam tersi olarak hangi kelimelerin etkisinin olmadığını bulup öneriler sunuyor. Şu anda 5.2 sürümü varsayılan olarak kullanılıyor, isteyen kullanıcılar bir önceki sürüm 5.1’e geri dönüş yapabilirler.

Diğer dikkat çekici bir yenilik de Zoom out özelliği. Zoom out oluşturulan resme uzaklaştırma yapıyor. Böylece görselin farklı uzaklıktaki kamera açılarına sahip versiyonları oluşturuluyor. Ayrıca yapay zeka aracı uzaklaştırma yaparken, görselin eksik kısımlarını da otomatik olarak tamamlayıp dolduruyor.

 

midjourney

Geliştirici şirket için işler iyi gitse de, kısa süre önce Reddit’te abonelikle ilgili bir takım şikayetler vardı. Bazı kullanıcılar aylık abonelikten yıllık aboneliğe geçtiklerini ve kartlarından hem aylık hem de yıllık paranın çekildiğini belirtti. İşin kötü yanı bu durumla ilgili Midjourney şirketinden geri dönüş almadıklarını da yazan kullanıcılar var. Şimdilik konu halen çözüme kavuşturulmuş değil. Normalde Midjourney’nin sınırlı olarak resim yapma imkanı olan ücretsiz üyeliği vardı. Fakat Papa Francis, Trump ve birkaç ünlü kişiyle daha ilgili bazı fotoğrafların üretilmesinden sonra geliştiriciler tarafından ücretsiz üyelik kaldırıldı.

iOS 17 Haptic Touch’ı hızlı hale getiriyor