iOS 17 Haptic Touch’ı hızlı hale getiriyor

iOS 17 on Phone Feature

Apple, iOS 17’nin ikinci beta sürümünü geliştiriciler için yayınladı. Yeni beta sürümünde Haptic Touch’ın hızlı çalışmasını sağlayan yeni bir ayar var.

Apple, Haptic Touch’ın hızlı çalışmasını sağlayan yeni bir seçeneği iOS 17‘nin ikinci betasında sundu. Ayarlar>Erişilebilirlik>Dokunma kısmından Haptic Touch menüsüne girince yavaş, varsayılan ve hızlı seçenekleri çıkıyor. iOS 16’da ve iOS 17’nin ilk betasında sadece hızlı ve yavaş seçenekleri var. Görünüşe göre eski hızlı seçeneği varsayılan oldu, yeni hızlı seçeneği ise varsayılandan bir adım daha ileride. Beta sürümünü test edenlerin yorumlarına göre yeni hızlı kademesi kullanımda belirli bir fark yaratıyor.

ios 17

iOS 17’nin tam sürümünün çıkışına daha vakit var. Apple yeni beta sürümlerinde işletim sistemine farklı özellikler ekleyip, var olan bazı özellikleri de çıkarabilir. iOS 17’nin iPhone 15 tanıtımından kısa süre sonra çıkması bekleniyor.

Apple isim değişikliği yapacak

iPhone 15’ten bahsetmişken, yeni seride iPhone 15 Ultra isimli modeli görebiliriz. Aslında yeni bir iddiaya göre Apple, iPhone 15 Pro Max’in ismini Ultra değiştirmeyi ve bu şekilde satışa sunmayı planlıyor.

ios 17

iPhone 15 Ultra’da yeni bir periskop kamera olacak. Bu kameranın optik yakınlaştırmada yetenekli olduğu söyleniyor. Tüm bunlarla birlikte yeni bir renk seçeneği de görebiliriz. Ancak bu rengin ne olacağı veya Ultra modeline mi özel olacağı belli değil. Ultra modeli dedikoduları daha önce iPhone 16 serisiyle birlikte gündeme geldi. Geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya atılan bir iddiada iPhone 16 Ultra’nın gelebileceği ileri sürülmüştü. Söylentide Ultra modelinin uzun zamandır şirketin gündeminde olduğu belirtiliyordu. Mark Gurman da, iPhone 16 Ultra’nın çıkabileceğini iddia etmişti. Gurman, Ultra’nın Pro modelleri dışında satılmayacağını, Pro Max’in yerini alabileceğini söylemişti.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

Starfield’da gezegenlerin sadece %10’unda yaşam var