Midjourney 5.1 çıktı! Görseller artık daha da gerçekçi

midjourney 5.1

Yazıları resme çeviren ve bunu oldukça detaylı şekilde yapan yapay zeka aracı Midjourney’nin yeni sürümü kullanıcıların beğenisine sunuldu. Midjourney 5.1, eski sürümlere göre daha iyi görseller oluşturuyor. Uzun uzun prompt girmeye gerek yok. Basit ve kısa prompt’larla harika resimler yapılabiliyor. İşte detaylar…

Bu senenin başlarında Papa Francis’in son moda şişme mont giydiği fotoğrafları viral oldu. Aslında bu fotoğraflar Midjourney tarafından üretilmiş yapay görsellerdi. Trump’ın tutuklandığına dair görseller de yapılınca, geliştiriciler bazı kelimeleri yasakladı ve Midjourney’nin ücretsiz sürümünü de iptal etti. Bu aracı kullanmak için ücretli abonelik gerekiyor. Midjourney bu olaylarla gündeme gelip, bazı açılardan eleştirilse de, yapay zeka aracı dikkatleri üstüne çekmeye ve her yeni sürümle daha yetenekli hale gelmeye devam ediyor. Merakla beklenen Midjourney 5.1 sürümü de yayınlandı.

midjourney 5.1

Şirketin açıklamasına göre Midjourney 5.1 eski sürümlere göre daha keskin görüntü kalitesine ve tutarlılığa sahip. Bununla birlikte daha iyi prompt doğruluğu sunuyor. Tabii ki tüm yenilikler bu kadarla sınırlı değil. Midjourney 5.1’in en dikkat çeken yeni özelliklerinden biri kısa prompt’larla detaylı ve yüksek kaliteli görseller oluşturması. Kullanıcılar artık az ayrıntı içeren basit prompt’lar girerek eskisine göre çok daha kaliteli görseller elde edebilir. Ayrıca Midjourney 5’in varsayılan stilini tercih edenler için de RAW modu seçeneği var.

Midjourney 5.1, versiyon 5’e göre daha iyi dinamik kompozisyonlar sunuyor ve renkleri daha iyi kullanıyor. Yapay zeka aracının 5.1 sürümü çıktığından beri oluşturulan görseller oldukça etkileyici. Şirket, Midjourney 5.2 için bizden haber bekleyin şeklinde bir açıklama da yaptı.

Google’ın neler tanıtacağı belli oldu