Midjourney v6.1 Çıktı! İnsanlar Her Zamankinden Daha Gerçekçi

Amazon yeni bir yapay zeka botu

Metinden resimler oluşturan yapay zeka Midjourney’nin yeni güncellemesi yayınlandı. 6.1 sürümündeki güncelleme sayesinde insan derisi daha doğal görünüyor.

Şirketin bu yaz v6.5’i yayınlayacağına dair bazı spekülasyonlardı vardı, ancak v6.1 geldi ve önümüzdeki haftalar içinde de v6.2’nin çıkması bekleniyor. Yani Midjourney için kademeli ve dedikoduların aksine biraz daha yavaş ilerleyiş söz konusu diyebiliriz. 6.1 versiyonu numarasına bakılınca küçük sürüm gibi dursa da aslında göründüğünden daha büyük değişiklikler içeriyor. En büyük değişim insanlar üzerinde. 6.1’le birlikte kol, bacak, el ve vücut tasviri detaylı şekilde ele alınıyor. İnsan derisi eskisinden daha gerçekçi görünüyor. Çünkü doku eşleşmesi önemli yükseltmeye sahip.

midjourney

Doku geliştirmesi dışında 8bit ve retro tasarımlar gibi belirli stiller geliştirilmiş ve görüntü kalitesi artırılmış. Midjourney şirketinin açıklamasına göre yeni model %25 daha hızlı. v6’ya göre daha fazla doğruluk ve daha ince farklar sunuyor. Görüntünün gerçekliğini daha da artırmak için daha fazla doku ekleyen yeni bir -q 2 modu var, fakat modda işlemler biraz daha uzun sürüyor. Bunlarla birlikte küçük yüzler, uzakta görünen eller, gözler için daha hassas görüntü özellikleri 6.1’e eklenmiş.

Midjourney’de geliştirilmiş metin doğruluğu özelliği de var. Midjourney’de kelimeler tırnak içine alındığında, bu kelimeler görüntü üzerinde daha doğru ve ayrıntılı şekilde oluşturuluyor. Yeni sürümü kullanmak için komut sonuna yani yazılan metin sonuna -v 6.1 eklemek yeterli. Web ve Discord sürümünde de çalışıyor.

Samsung 2. çeyrekte 53,5 milyon akıllı telefon satışı yaptı