Activision Blizzard anlaşmasında kritik karar bu hafta çıkabilir

Activision Blizzard, personel şikayetiyle karşı karşıya

Microsoft’un uzun süredir tamamlamaya çalıştığı Activision Blizzard anlaşmasında kritik karar önümüzdeki bir hafta içinde alınmış olacak.

Bildiğiniz gibi Microsoft, oyun dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan Activision Blizzard anlaşmasını uzunca bir süredir tamamlamaya çalışıyor. Amerikalı teknoloji, Activision Blizzard yönetimiyle aylar önce anlaşmış olsa da bu anlaşma bir türlü tamamlanamadı. Çünkü devreye FTC yani Amerikan Ticaret Kurulu girdi. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının haksız rekabete sebep olabileceğini öne süren FTC, bu anlaşmayı onaylamadı. Microsoft bu kararı temyize taşıyınca iki taraf mahkemede karşı karşıya geldi. Yıl boyu gündemden düşmeyen bu dava temmuz ayında sonuçlandı ve bu savaşta kazanan Microsoft oldu.

Activision Blizzard, Microsoft'a hisse satıyor!

FTC’ye karşı kazanmasıyla birlikte Microsoft’un Activision Blizzard anlaşmasını tamamlamak için önü açılmış olsa da şirketin hala alması gereken bir onay daha vardı. Çünkü ABD’deki FTC gibi Birleşik Krallık’ın denetim kurumu da bu anlaşmayı onaylamamıştı. Bu yüzden temmuz ayında alınan karardan beri gözler Birleşik Krallık’a çevrilmişti. Görünüşe bakılırsa bu karar da çok yakında belli olacak. Çünkü gelen son haberler, Birleşik Krallık’ın Microsoft-Activision Blizzard anlaşmasıyla ilgili kararını çok yakında açıklayacağını gösteriyor.

Birleşik Krallık’ta bu anlaşmayı denetleyen kurum olan Competition and Markets Authority, anlaşmaya dair ilk kararını bir hafta içinde açıklamaya hazırlanıyor. Competition and Markets Authority sonraki günlerde bu anlaşmayı daha detaylı olarak masaya yatırıp ayrıntılarına dair kararlar alacak ama asıl kararın önümüzdeki hafta içinde açıklanması bekleniyor. Hem Amerika’da hem de Avrupa Birliği’nde Microsoft lehine karar çıkması, Birleşik Krallık’tan da benzer bir karar çıkma ihtimalini epey yükseltiyor. Bu da Microsoft’un çok yakında oyun dünyasının en büyük stüdyolarından birinin sahibi olacağı anlamına geliyor.

Redmi Note 13 Pro+ resmen tanıtıldı