FTC Microsoft’un peşini bırakmıyor

FTC Microsoft

FTC ile Microsoft’un karşı karşıya geldiği Activision Blizzard davasında mahkeme Microsoft’u haklı bulmuş olsa da FTC bu işin peşini bırakmıyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft, oyun dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan Activision Blizzard anlaşmasını uzunca bir süredir tamamlamaya çalışıyor. Şirket Activision Blizzard yönetimiyle aylar önce anlaşmış olsa da bu anlaşma bir türlü tamamlanamadı. Çünkü devreye FTC, yani Amerikan Ticaret Kurulu girdi. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının haksız rekabete sebep olacağını öne süren FTC, bu anlaşmayı onaylamadı. Amerikalı teknoloji devi bu kararı temyize taşıyınca iki taraf mahkemede karşı karşıya geldi. Uzun süre devam eden bu davada mahkeme Amerikalı teknoloji devini haklı buldu. Böylece Activision Blizzard anlaşmasının önündeki en önemli engel kalkmış oldu.

En azından oyun dünyasındaki genel algı bu yöndeydi. Ancak FTC’nin bu anlaşmanın peşini bırakmaya hiç niyeti yok. İlk olarak mahkemenin kararına itiraz eden FTC, daha bu itirazına cevap gelmeden bu kez de bu konuyu kendi bünyesindeki mahkemeye taşıdı.

microsoft ftc

Amerikan Ticaret Kurulu tarafından kurulacak olan mahkeme, Activision Blizzard anlaşmasını masaya yatıracak. Aynı gerçek bir mahkemede olduğu gibi burada da taraflar kendi argümanlarını sunacak ve günün sonunda FTC kararını verecek. Ancak işin aslı şu ki FTC bu mahkemede Microsoft’u haksız bulup anlaşmayı bir kez daha veto etse bile, günün sonunda temyiz mahkemesinin kararı geçerli olacak. Ancak FTC’nin bu kararı, temyiz mahkemesi kararını verene kadar Activision Blizzard anlaşmasının gerçekleşmesini engellemiş olacak. Yani FTC bu davadan istediğini alamamış olsa da karşı tarafın da istediğine kavuşamaması için elinden geleni yapıyor.

OpenAI “yapay zekanın iPhone’u”nu yaratmak istiyor