FTC Microsoft’un peşini bırakmıyor

FTC Microsoft

Microsoft ile FTC arasında uzun süredir devam eden Activision Blizzard davasını Microsoft kazandı kazanmasına ama FTC Microsoft’un peşini bırakmıyor.

Bildiğiniz gibi Microsoft, oyun dünyasında dengeleri değiştirme potansiyeline sahip olan Activision Blizzard anlaşmasını uzunca bir süredir tamamlamaya çalışıyor. Şirket Activision Blizzard yönetimiyle aylar önce anlaşmış olsa da bu anlaşma bir türlü tamamlanamadı. Çünkü devreye FTC, yani Amerikan Ticaret Kurulu girdi. Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının haksız rekabete sebep olabileceğini öne süren FTC, bu anlaşmayı onaylamadı. Microsoft bu kararı temyize taşıyınca iki taraf mahkemede karşı karşıya geldi. Uzun süredir devam eden FTC Microsoft davası geçtiğimiz günlerde sona erdi ve mahkeme Microsoft’u haklı buldu.

FTC Microsoft savaşından Microsoft’un üstün çıkması, şirketin Activision Blizzard anlaşmasını kısa süre içinde tamamlayacağı şeklinde yorumlandı. Ne var ki FTC Microsoft’un peşini bir türlü bırakmıyor. Kurum bu kez de mahkemenin kararını temyize taşımaya hazırlanıyor. Kararı temyiz mahkemesine taşımak isteyen FTC, bu süreçte Microsoft’un anlaşmayı tamamlayamaması için mahkemeye başvurdu ve acil bir kararla bu anlaşmanın geçici olarak dondurulmasını istedi. Ancak mahkeme bu isteği geri çevirdi. Bu yüzden Microsoft’un Activision Blizzard anlaşmasını ABD’de tamamlaması için bir engel bulunmuyor. Ancak temyiz mahkemesi FTC’nin isteğini kabul ederse, Microsoft kendisini bir kez daha mahkemede FTC ile karşı karşıya bulabilir.

Microsoft Activision Blizzard

Hatırlarsanız kısa süre önce hem Avrupa Birliği hem de Çin’in yetkili mercileri Activision Blizzard anlaşmasına onay vermişti. FTC de mahkeme kararıyla anlaşmanın önünden çekilince geriye bir tek Birleşik Krallık’taki CMA’yi ikna etmek kaldı. Çünkü FTC gibi CMA de bu anlaşmayı veto etmişti. Bu yüzden anlaşmanın tamamlanması için CMA’den de onayın gelmesi gerekiyor. Ancak önce Avrupa Birliği’nin onay vermesi, sonra mahkemenin FTC’yi haksız bulması, CMA karşısında da Microsoft’un elini güçlendiriyor.

Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı