Microsoft’ta Dengeler Değişti; Oyunlar İlk Kez Windows’tan Daha Çok Para Getirdi

Microsoft oyun

Microsoft son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Oyun departmanının ilk kez Windows’tan fazla gelir getirmesi dikkatlerden kaçmadı.

Microsoft, oyun dünyasında uzun yıllar Sony’nin gölgesinde kalmış, bu yüzden bu alandan silinip gitmenin eşiğine gelmiş olsa da son birkaç yılda rüzgar tersine döndü. Xbox Game Pass’i kurmasıyla birlikte oyun dünyasındaki rekabeti farklı bir alana çeken şirket, bu kez Sony’ye karşı üstünlük kurduğu bu alanda büyük başarı yakaladı. Game Pass sayesinde Xbox konsollarının yanı sıra PC oyunculuğunun da önemli bir parçası haline gelen şirket, bir de bunun üstüne Activision Blizzard gibi dev stüdyoları bünyesine katınca bir anda oyun dünyasında zirveye oynamaya başladı.

Microsoft’un oyun tarafında yaptığı bu atılım, şirket içinde de dengelerin değişmesine sebep oldu. Bir dönem hayal kırıklıklarıyla gündeme gelen oyun departmanı, bugün Windows ekibini bile kıskandıracak noktaya ulaştı. Bu hafta son çeyreğin mali sonuçlarını paylaşan Amerikalı teknoloji devi, oyun departmanının Windows’tan daha çok para getirdiğini açıkladı.

Xbox oyun

Şirket, son dönemde oyun dünyasından 7.11 milyar dolar gelir elde etti. Şirketin Windows lisanslarından elde ettiği gelir ise 5.26 milyar dolar açıkladı. Uzunca bir süre Microsoft için amiral gemisi görevi gören Windows’un, oyun departmanının gerisinde kalarak dördüncü sıraya gerilemesi, şirket içinde yaşanan değişimi gözler önüne serdi.

Amerikalı teknoloji devi toplamda 62 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Şirketin son çeyrekteki kazancı ise 21.9 milyar dolar olarak açıklandı. Bu da bir önceki yılın aynı çeyreğinde kıyasla yüzde 33’lük bir artış anlamına geliyor. Yapay zeka alanına öncülük eden şirketlerden olan Microsoft, bu yükselişini 2024’te de sürdürecek gibi görünüyor.

PlayStation Plus’ın Şubat Oyunları Belli Oldu