Microsoft Xbox One oyunları yapmayı bırakıyor

Xbox One oyunları

Microsoft bundan sonra oyun yaparken tamamen yeni nesil konsollara odaklanacaklarını, Xbox One için yeni oyun yapmayı bırakacaklarını duyurdu.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, son dönemde oyun dünyasında oldukça önemli adımlar atıyor. Game Pass platformu sayesinde bir anda oyun dünyasına öncülük eden şirket haline gelen Microsoft, bir yandan Activision Blizzard anlaşmasını tamamlamaya çalışırken, bir yandan da yeni oyunlarıyla Xbox konsollarının elini güçlendiriyor. Ancak gelen son haberlere bakılırsa şirketin konsol tarafındaki gelecek planları Xbox Series X/S ile sınırlı kalacak. Xbox One içinse yolun sonuna gelinmiş gibi görünüyor.

xbox oyunlari 3

Xbox’a özel oyunlar geliştiren ve bu konsola gelen en kayda değer oyunların arkasındaki stüdyo olan Xbox Game Studios, bundan sonra Xbox One’a oyun yapmayacak. Stüdyonun bugün itibarıyla hazırlık aşamasında olan tüm oyunları artık yeni nesil konsollara yönelik olarak geliştiriliyor. Xbox Game Studios tarafından alınan bu kararın bir emsal teşkil edeceği düşünülüyor. Yani bundan sonra diğer stüdyolar tarafından çıkarılacak oyunların da Xbox One’a gelmesi zor görünüyor. Zaten Microsoft bile kendi konsoluna oyun yapmayı bırakmışken diğer stüdyoların eksi nesil Xbox’a oyun yapması beklenemez.

Microsoft bundan sonra Xbox One’a oyun yapmayacak olsa da bu durum Xbox One sahiplerinin bundan sonra yeni oyunları oynayamayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü bildiğiniz gibi Microsoft son dönemde odağını Game Pass servisine çevirmiş durumda. Bu oyun platformunu konsollardan önde görüyor. Bu yüzden en yeni oyunlarını Game Pass üzerinden eski nesil konsol kullananlara da açık tutuyor. Ancak tabii eski konsol sahiplerinin Game Pass’teki yeni nesil oyunları oynamalarının tek yolu internet üzerinden oynamak olacak. Bu noktada da devreye GeForce Now gibi bulut oyun servisleri girecek.

Nvidia GPU’ları yok satıyor