Xbox’ın Kurucuları Microsoft’tan Şikayetçi

Xbox

Microsoft’un son dönemde oyun alanında attığı adımlar, Xbox’ın kurucuları tarafından pek hoş karşılanmadı. Şirket içinde bir karmaşa hakim.

Oyun konsolları alanında Sony ile girdiği rekabeti kaybeden Microsoft, son yıllarda ise rota değiştirdi. Xbox konsollarının satışlarına odaklı stratejisini geride bırakan şirket, bunun yerine Game Pass platformuna öncelik vermeye başladı. Öte yandan Bethesda ve Activision Blizzard gibi oyun stüdyolarını bünyesine katarak oyun dünyasında sözü geçer hale geldi. Tüm bunlar Microsoft’u oyun dünyasında güçlendirmiş olsa da konsol tarafında pek çok şeyden ödün vermesine sebep oldu. Microsoft’un mevcut oyun departmanı bu durumdan pek de rahatsız değil. Ancak Xbox’ın kurucuları için aynısını söylemek mümkün değil.

Xbox’ı kuran isimlerden ikisiyle anonim olarak konuşan IGN, şirketin kurucularının Microsoft’un son dönemdeki gidişatından memnun olmadığını söylüyor. Şirketin kurucularının “bu artık Xbox değil Microsoft Gaming oldu” demesi, yaşanan değişimden rahatsız olduklarını gösteriyor.

xbox 2

Game Pass’in beklendiği kadar kârlı olmamasına dikkat çeken bu yöneticiler, son dönemde yaşanan işten çıkarmalardan da bunu sorumlu tutuyor. Hatırlarsanız birkaç gün önce gelen haberlerdeki genel kanı da bu yöndeydi. Öte yandan Microsoft’un Activision ve Bethesda’yı satın almasının da oyun tarafında bir karmaşaya sebep olduğu söyleniyor. Yöneticilerden biri, “şu anda sanki üç farklı şirket birlikte çalışıyor gibi” diyerek, Microsoft’u bu şirketleri birbirine entegre etme konusunda sıkıntı yaşadığına vurgu yapıyor. Activision’un, Microsoft’un kendi oyun departmanından üç kat daha büyük olduğunu söyleyen yönetici, böyle dev bir şirketi daha küçük bir yapıya etmenin kolay olmadığını belirtiyor. Bu sorunların yakın gelecekte çözülmesi de epey zor olacak gibi görünüyor.

Xbox Game Pass’in Geliri Beklentileri Karşılamıyor