Microsoft, Activision Blizzard’dan Yüzlerce Kişiyi İşten Çıkarıyor

diablo 1

Oyun dünyasından hiç de iyi haberler gelmiyor. Geçtiğimiz günlerde iki farklı yerde işten çıkarmalar yaşandığını sizlere aktarmıştık. Son havadislere göre Microsoft, Activision Blizzard’dan yüzlerce çalışanla yollarını ayırmayı planlıyor.

Game File sitesinin bir kaynağa dayandırdığı haberine göre Microsoft, Activision Blizzard’dan 650 kişinin işine son veriyor. Microsoft Gaming’in CEO’su Phil Spencer konuyla ilgili olarak çalışanlarına e-posta gönderdi. Spencer işten çıkarmaların arkasındaki ana nedenin “satın alma sonrası ekip yapısını uyumlu hale getirmek” olduğunu ve bu durumun çoğunlukla kurumsal ve destekleyici işlevleri etkileyeceğini belirtti.

Spencer’a göre Microsoft’un binlerce çalışanı kurumsal yapıya dahil etmesinden sonra aksaklıkları en aza indirmesi gerekiyor. Şirket işten çıkarmalarla birlikte işleri uzun vadeli büyüme için organize etmeyi planlıyor. Phil Spencer işten çıkarmaların bir parçası olarak hiçbir oyun, cihaz veya servisin iptal edilmeyeceğini de vurguladı. Ayrıca herhangi bir oyun stüdyosu kapatılmayacak veya yöneticilerin rollerinde değişiklik gerçekleşmeyecek.

microsoft

Yazılım devi geçtiğimiz ocak ayında Blizzard, Activision, Infinity Ward, Sledgehammer Games ve diğer stüdyolardan toplamda 1900 kişiyi işten çıkarmıştı. Mayıs ayında Arkane Austin ve Tango Gameworks dahil olmak üzere birkaç stüdyo kapatıldı. Tango Gameworks sonunda Hi-Fi Rush’ın haklarıyla birlikte Krafton’a satıldı.

Activision Blizzard’ın, Microsoft’un oyun gelirlerindeki artışa öncülük ettiğini de ifade edelim. Firma, yazılım devine 5.72 milyar dolar kazandırırken, 1.36 milyar dolar faaliyet zararı elde etti. Xbox içerik ve hizmet gelirleri üzerindeki net etkisi 44 puan oldu. Yani Activision Blizzard olmasaydı gelirler yıldan yıla %50 değil sadece %6 artacaktı.

PlayStation 5 Pro’nun Fiyatını Analistler Değerlendirdi